Muşchi la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre cei 13 profesionişti care au urcat pe podiumul sălii ”Constantin Jude” s-a aflat şi Dexter Jackson, proaspăt încoronat cu titlul de Mr. Olimpia.

Miza concursului de la Timişoara a fost cu atât mai mare cu cât primii trei clasaţi vor accede direct la concursul Mr. Olimpia de anul viitor. La Timişoara nu a fost loc de surprize, Dexter Jackson câştigând detaşat şi Marele Premiu al României.

Americanul s-a prezentat într-o formă sportivă excelentă şi i-a învins pe germanul Ronny Rockel şi pe uriaşul suedez Martin Kjellstrom. ”The Blade”, cum este supranumit Dexter, a plecat cu un cec de 10.000 de euro. Fost practicant de fotbal american, Dexter Jackson s-a aflat la cea de a patra vizită în Timişoara. „Îmi place România. Am venit aici de două ori în vacanţă. Cu siguranţă o să mai vin. De această dată sunt bucuros că am şi câştigat acest concurs”, a spus cel mai puternic om de pe planetă.

Acesta consumă zilnic 350 de grame de proteine şi trage de fiare cam două ore şi jumătate. Dexter Jackson este unul dintre puţinii oaspeţi ai României care au strâmbat din nas când a venit vorba de mâncarea tradiţională. A gustat sărmăluţele şi mămăliguţa, dar a mărturisit că nu a căzut pe spate. ”Aici totul are alt gust. Sincer, nu îmi prea place mâncarea românească”, a mărturisit Dexter Jackson.

Singurul culturist nevăzător din lume, englezul Ricky Welling, a venit pentru a doua oară la Timişoara. Sportivul i-a cucerit pe timişoreni şi în 2006, când s-a întrecut cu olimpicii Ronie Coleman şi Jay Cuttler. Şi de această dată a reuşit să stârnească ropote de aplauze, chiar dacă nu s-a calificat între primii şase. Wellind a uimit lumea culturismului, fiind singurul concurent la profesonişti cu acest handicap. Acesta a devenit model pentru mulţi sportivi, având în vedere dificultatea cu care se antrenează.

”Practic culturismul de 20 de ani. Înainte am mai făcut judo. În ultimii ani am început să obţin rezultate bune”, spune unul dintre cei mai buni culturişti din Anglia. ”Pentru mine acest sport a devenit un mod de viaţă. E o treabă de 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână. E mai dificil pentru că am acest handicap, dar nimic nu e uşor în viaţă. Sunt un perfecţionist, îmi place să fac totul foarte bine.

Am progresat puţin câte puţin şi acum am ajuns la un nivel bun”, mai  declară Ricky Welling. Acesta îşi petrece majoritatea timpului în sala de sport, iar antrenorul personal nu este nimeni alta decât soţia lui, Angela. Cei doi s-au cunoscut chiar într-o sală de sport, iar de atunci sunt nedespărţiţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite