Mureşenii nu vor să adopte copii rromi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din păcate, există mulţi copii extraordinari de etnie rromă, care nu au şansa de a fi adoptaţi", a spus Ada Gabor, asistent social al Fundaţiei "Holt", care consiliază familii ce vor să

Din păcate, există mulţi copii extraordinari de etnie rromă, care nu au şansa de a fi adoptaţi", a spus Ada Gabor, asistent social al Fundaţiei "Holt", care consiliază familii ce vor să adopte copii. În 2006, sunt monitorizate 40 de situaţii postadopţii. Astfel, Elida Bacoli, şef Serviciu familial şi adopţie, din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Copilului şi Asistenţă Socială Mureş, a precizat că celor douăzeci şi nouă de familii mureşene atestate pentru adopţii anul trecut li s-au mai adăugat un număr de paisprezece în 2006. În judeţul nostru există, până în momentul de faţă, 47 de copii la care planul individualizat de protecţie prevede adopţia, iar 13 copii au deja dosarul pentru deschiderea procesului de adopţie depus în instanţă.
În prezent, 12 familii au plasaţi copii în îngrijire, copii pe care doresc să îi adopte ulterior. În cazurile a nouă copii, dosarul de încuviinţare a fost depus, iar pentru patru acesta a fost finalizat deja. În prezent, 40 de familii mureşene se află în perioada de monitorizare postadopţie, perioadă care durează doi ani. "Problemele apar în general în momentul în care copiii ajung să meargă la şcoală şi trebuie să li se aducă la cunoştinţă că sunt adoptaţi. Dar Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului oferă consiliere şi ajutor şi în astfel de momente. La fel şi Asociaţia Familiilor Adoptatoare", ne-a declarat Elida Bacoli, şeful Serviciului Familial şi Adopţii Mureş, din cadrul DGASPC. Persoanele care nu reuşesc stabilirea unei compatibilităţi cu copiii adoptabili din judeţul Mureş pot apela la Oficiul Român pentru Adopţii, prin intermediul direcţiilor judeţene pentru protecţia copilului. Astfel, ei pot adopta un copil din altă regiune.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite