Şcoală de părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Centrul pentru Educaţie Timpurie din Târgu-Mureş, mămicile sunt ajutate să se obişnuiască cu responsabilitatea de a fi părinte. Tehnicile de masaj, cântecele, poeziile şi jocurile distractive sunt câteva dintre metodele învăţate de proaspeţii părinţi pentru a-şi ajuta copiii să fie foarte receptivi.

Părinţii care vor ca micuţii lor să fie sănătoşi, să se dezvolte armonios fizic şi psihic, să aibă o atitudine de învingători şi să nu se teamă de grădiniţă sau de şcoală se pot înscrie la activităţile Centrului de zi pentru Educaţie Timpurie al Organizaţiei Caritas, din Târgu-Mureş.

Mai citeşte şi:

Înglobaţi în datorii din cauza investiţiilor în învăţământ

Timp de o oră şi jumătate pe săptămână, mămicile şi copiii se pot juca împreună, pot învăţa cântece şi poezii, menite să aprofundeze relaţia existentă între ei şi să-i înveţe pe micuţi să socializeze.

Activităţile li se adresează copiilor cu vârste de până la 3 ani. „Pentru copiii de până la şase luni avem activităţi de masaj, iar după şase luni, activităţi bazate pe mişcare, menite să-i ajute la creştere.

Masajul bebeluşilor ajută la stimularea musculaturii şi la întărirea sistemului lor imunitar şi este făcut de mămici, sub supravegherea unui psihopedagog, care le învaţă tehnici speciale", a precizat Palotas Hajnal, coordonator de programe în cadrul Centrului.

Copiii de peste şase luni participă la jocuri şi activităţi care-i ajută să meargă mai devreme şi să-şi dezvolte îndemânarea.

Tamasi Csilla (30 de ani) are o fetiţă de doi ani şi 10 luni şi un băieţel de şapte luni. „M-am înscris cu fetiţa de când avea opt luni, iar cu băieţelul, la două luni. Micuţului îi fac masaj şi râde tot timpul. Îi place foarte mult, iar fetiţa a învăţat cântecele şi poezii. E mai uşor să înveţe unele lucruri dacă sunt mai mulţi copii împreună", a spus Tamasi Csilla.

Mămicile schimbă sfaturi între ele

Tânăra s-a împrietenit repede cu celelalte mămici: „Între mămicile care participăm s-a creat o prietenie. Suntem ca o familie, ne dăm sfaturi utile şi ne ajutăm".

Activitatea este împărţită în două module de cinci luni fiecare, iar pentru modulul din acest an sunt deja 70 de părinţi pe lista de aşteptare. Anul trecut, peste 200 de mămici şi copii au participat la activităţile centrului.

Ziua porţilor deschise

Părinţii interesaţi de activităţile centrului sunt invitaţi în perioada 25 - 29 ianuarie la Zilele Porţilor Deschise. Astfel atât cei mari cât şi cei mici se vor putea familiariza cu programele de exerciţii care-i ajută să meargă mai repede şi cu tehnicile de masaj.

Pentru copiii de până la şase luni avem activităţi de masaj, iar după şase luni, activităţi bazate pe mişcare, menite să-i ajute în creştere.
Palotas Hajnal
coordonator centru

M-am înscris cu fetiţa de când avea opt luni, iar cu băieţelul, la două luni. E mai uşor să înveţe unele lucruri dacă sunt mai mulţi copii împreună. Între mămicile care participăm s-a creat o prietenie.
Tamasi Csilla
mămică

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite