Prăjituri tradiţionale olandeze făcute în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frank van Mourik şi socrul său Vasile Fechete prepară prăjituri
Frank van Mourik şi socrul său Vasile Fechete prepară prăjituri

O familie româno-olandeză produce, în comuna Voiniceni, prăjituri după o reţetă tradiţională olandeză, veche de peste 200 de ani.

Produsele „Stroopwafels" sunt făcute de soţii Dana şi Frank van Mourik într-un laborator din curtea casei părinteşti a femeii.

Povestea prăjiturelelor tradiţionale olandeze a început în urmă cu câţiva ani, când Dana Fechete a plecat la studii în Olanda. Acolo a gustat pentru prima dată aceste delicatese. Cel care a cucerit-o şi mai mult a fost însă Frank van Mourik, un olandez care i-a devenit soţ şi alături de care s-a întors în România.

Produs 100% natural

Ajutaţi de familie, cei doi au pus bazele afacerii. „Ideea ne-a venit de un an şi jumătate, dar a trebuit să construim laboratorul, care este la standarde europene. După câteva probe, am început producţia de la jumătatea lunii ianuarie, iar acum ne ajută şi tatăl meu, Vasile Fechete", a spus Dana van Mourik.

Olandezii au o reţetă tradiţională pentru producerea bunătăţilor, pe care o foloseşte şi familia Van Mourik. „Prăjiturelele conţin scorţişoară, sirop de porumb, dar şi trei arome naturale, aduse special din Olanda, şi grăsime vegetală sută la sută naturală, adusă din Belgia. Produsele nu conţin conservanţi şi au termen de valabilitate de trei luni pentru că au în compoziţie zahăr", a declarat Frank van Mourik.

Ieftin ca „braga"

Prăjiturelele produse de familia van Mourik sunt unicat. „Nu ştim să mai existe în ţară cineva care să le producă. Se mai comercializează în Cluj şi Braşov, dar acolo aluatul e importat din Olanda", a spus bărbatul. Preţul unui pachet cu şase prăjituri este de 3 lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite