Cursuri de echitaţie la baza hipică Romsilva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baza hipică „Romsilva“, din Târgu-Mureş, organizează cursuri de echitaţie începând din acest weekend. Antrenamentele au loc de două ori pe săptămână, iar cursanţii pot ajunge să facă parte din lotul de sportivi de performanţă.

Înscrierile pentru cursurile de echitaţie, deşi au început deja, nu au un termen limită. „Se pot înscrie atât adulţi cât şi copii, începând de la şapte ani. Nu există limită maximă de vârstă. Cel mai bătrân cursant are 64 de ani, deci se poate, dacă există voinţă", a precizat Mădălina Henteş, antrenoare la Baza hipică „Romsilva".

Preţul pentru zece şedinţe este de 350 de lei, iar pentru douăzeci, de 600 de lei. „O şedinţă durează în medie 30 de minute, pentru că este foarte solicitantă", a adăugat antrenoarea.

Baza hipică „Romsilva" deţine 87 de cai, dintre care 18 sunt folosiţi pentru sport, iar opt la trăsura ce poate fi închiriată pentru diverse evenimente. Dintre caii de sport, doar doi sunt utilizaţi pentru cursurile de iniţiere, fiind cai blânzi, învăţaţi cu copiii. După ce se perfecţionează, cursanţii care au talent pot fi selecţionaţi în lotul de spotivi şi pot ajunge să facă performanţă în cadrul clubului, participând la concursuri în ţară şi peste hotare.

„Momentan, sunt 18 astfel de tineri, iar în total numărul celor care urmează cursurile depăşeşte 30 de persoane. Lista este în continuare deschisă, se poate înscrie oricine, chiar şi cei cărora le este frică de cai, pentru că astfel îşi pot învinge această teamă", a spus Mădălina Henteş.

30.000 de euro pentru cel mai bun proiect

În timp ce mureşenii pot merge la călărit, ploieştenii mai au de aşteptat până va fi renovat hipodromul din oraş. 38 de tineri arhitecţi s-au înscris sâmbătă în cursa pentru câştigarea premiului de 30.000 de euro pus la bătaie de Primăria Ploieşti şi de crescătorii de cai.

Arhitectul cu cel mai bun proiect poate pleca acasă cu premiul şi îşi poate lega numele de investiţia municipalităţii ploieştene. Edilii doresc ca baza hipică să fie transformată complet pentru a se putea desfăşura competiţii de trap naţionale şi internaţionale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite