Trei copii înecaţi în Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei elevi aflaţi în excursie în apropiere de Cetatea Şoimoş, judeţul Arad, şi-au pierdut vieţile, miercuri după-amiază, în râul Mureş.

Copiii fac parte din Comunitatea Penticostală 8 din Timişoara şi se aflau în excursie, fiind  însoţiţi de trei supraveghetori.

„Erau în excursie, vizitaseră oraşul Lipova şi urmau să meargă la cetatea Şoimoş. Între timp s-au oprit să joace fotbal pe malul Mureşului. Cei care ştiau să înoate au intrat în râu să facă baie“, a declarat Sorina Ambruş, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

Doi dintre elevi, în vârstă de 12 ani, au fost luaţi imediat de curenţi. Fratele unuia dintre aceştia, în vârstă de 15 ani, a intrat imediat în apă pentru a încerca să-i scoată la mal. Şi el a fost însă luat de curenţi sub privirile îngrozite ale colegilor.
Supraveghetorii au sunat imediat la numărul de urgenţă 112.

Echipajul SMURD a sosit în 20 de minute la faţa locului. Trupul copilului de 15 ani a fost recuperat imediat de pompierii voluntari din Lipova pentru că a fost adus la mal de curenţii apei. Medicii au încercat mai bine de o oră şi jumătate să-l readucă la viaţă. Trupurile celorlalţi doi copii nu au fost găsite.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite