Muntele Mic, paradis în devenire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bănăţenii vor putea avea condiţii mai bune de ski la câţiva kilometri de Timişoara, Arad sau Reşiţa. Omul de afaceri timişorean Romeo Dunca susţine că are un plan pentru a face din Muntele

Bănăţenii vor putea avea condiţii mai bune de ski la câţiva kilometri de Timişoara, Arad sau Reşiţa. Omul de afaceri timişorean Romeo Dunca susţine că are un plan pentru a face din Muntele Mic (Caraş-Severin) cea mai modernă staţiune de ski din ţară, care ar putea să concureze cu cele din Alpi.

Investiţia pentru realizarea pârtiilor de ski se ridică la aproximativ 60 de milioane de euro, în timp ce dezvoltarea imobiliară din zonă a fost estimată la peste 100 de milioane de euro. Pentru realizarea proiectului a fost contractată firma canadiană Eco Sign, care are în portofoliu peste o mie de staţiuni destinate sporturilor de iarnă.

„Am contactat mai multe firme de top în construcţia staţiunilor de ski din Austria. Cercetarea de piaţă a fost făcută de Eco Sign, din Canada, care este una dintre cele mai puternice în acest domeniu. Au venit, i-am dus peste tot, iar la final au concluzionat că este un mic paradis aici”, a spus Romeo Dunca.

Lucrările au început, în prima fază urmând să se construiască o telegondolă. Aceasta va asigura transportul a 2.500 de turişti pe oră şi va fi montată până în aprilie anul viitor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite