Municipalitatea vrea să schimbe faţa oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaţiile verzi, parcurile, dar şi maşinile pentru primărie rămân o prioritate

Mai marii oraşului au cuprins în buget şi achiziţionarea unui autoturism de peste 200.000 de lei, dar şi a unui utilaj de ridicat maşinile şoferilor care parchează în locuri nepermise, utilaj care costă 332.000 lei. Cu toate că în hotărârea de consiliu local a fost aprobat un singur autoturism, primarul Darius Vâlcov a declarat pentru Adevărul de Seară că vor fi achiziţionate mai multe autoturisme. „Vom achiziţiona mai multe maşini normale, nu de lux. Parcul auto este învechit. Maşina mea are nouă ani, iar cele de la juridic au opt ani. Nu se mai merită să dăm bani pentru reparaţii“, a explicat primarul.
În total 1.955.000 lei vor fi cheltuiţi pentru dotări. Vor fi achiziţionate şase echipamente şi softuri în valoare de 50.000 lei, un automat de bilete pentru transport în comun de 203.000 lei, 40 de balize pentru sensurile giratorii în valoare de 40.000 lei şi 100 de locuinţe temporare de 1.000.000 de lei.

Un nou bloc în Slatina


Primăria Slatina speră să construiască blocul V23, pentru care au fost alocaţi 526.000 lei de la bugetul de stat, iar pentru construirea campusului de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ suma primită este de 4.024.000 lei. Grădina Zoologică va fi şi ea reabilitată.
Şcolile nr. 10, „George Poboran“, „Ştefan Protopopescu“, Grupul Şcolar Industrial Metalurgic, Colegiul „P. S. Aurelian“, Grădiniţa cu program prelungit nr. 7, cantina Colegiului Naţional „Radu Greceanu“ vor fi renovate în acest an din banii primăriei. Străzile Andrei, Cazărmii, Teiului, Poenii vor fi asfaltate, iar parcarea de pe strada Teiului va fi reparată, consiliul local alocând 745.000 lei din bugetul propriu pentru refacerea carosabilului.
Tot în acest an Primăria Slatina vrea să amenajeze un sens giratoriu şi să construiască o fântână arteziană în zona Vâlcea, dar şi să reabiliteze spaţiile verzi de pe Bulevadrul A.I. Cuza.

Credit pentru continuarea lucrărilor


Din creditul de 34.400.000 lei pe care l-a făcut primăria, va fi reabilitată Şcoala „Eugen Ionescu”, va fi amenajat centrul civic şi Expo Parc, investiţie începută încă de anul trecut, pentru care s-au alocat acum aproximativ 4.000.000 lei. Tot pe credit va fi construit şi teatrul şi cinematograful, investiţie estimată la peste 3.500.000 lei, dar şi montarea de camere de luat vederi şi amenajarea unui dispecerat pentru supravegherea video a oraşului. „Avem multe de făcut, dar sperăm să ducem o mare parte dintre ele la bun sfârşit. Dacă reuşim să accesăm şi fonduri europene, atunci vom schimba Slatina. Vrem să realizăm obiective care să răspundă nevoilor cetăţenilor şi care să transforme oraşul într-un timp cât mai scurt“, a explicat primarul Darius Vâlcov.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite