Bucureşti: Muncitorul peste care a căzut tavanul Primăriei Sectorului 1 a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureşti: Muncitorul peste care a căzut tavanul Primăriei Sectorului 1 a murit
Bucureşti: Muncitorul peste care a căzut tavanul Primăriei Sectorului 1 a murit

Muncitorul rănit după ce o grindă din plafonul de la ultimul etaj s-a prăbuşit peste el, a murit. El era internat în stare gravă la spitalul Floreasca din Capitală, după ce medicii l-au resuscitat aproximativ 30 de minute.

Mai citeşte şi:

UPDATE 12.30 Muncitorul a murit.

„Pacientul a fost adus în stare foarte gravă la spital, cu traumatism cranio-cerebral, cu traumatism toracic cu volet costal şi cu traumatism la coloana vertebrală. În timp ce se afla în grija noastră, pacientul a făcut stop cardiorespirator şi a fost stabilizat pentru o perisoadă scurtă de timp. I s-au făcut investigaţii de către o echipă multidisciplinară formată din medic de medicină de urgenţă, neurochirurg şi chirurg toracic. Pacientul a repetat stopul cardiorespirator, dar de această dată, cu toate eforturile noastre, nu a mai putut fi salvat“, a declarat pentru "Adevărul" Ioana Monica Turi, medic primar medicină de urgenţă la Spitalul Floreasca.


UPDATE 10.00 Informaţii furnizate de Christian Ciocan, putătorulul de cuvânt al Poliţiei Capitalei: Muncitorul are 58 de ani şi este din Bucureşti. Un tavan din lemn s-a prăbuşit peste el.

Potrivit unor surse de la Spitalul Floreasca, bărbatul va intra în operaţie în jurul orei 10.00, deoarece are ruptură de plămân (pleurostorm). În momentul de faţă, bărbatul este sedat şi se află la Terapie Intensivă pentru mai multe investigaţii. Aceleaşi surse din interiorul spitalului Floreasca au spus că bărbatul are şi o ruptură de aortă şi este în stare foarte gravă.

UPDATE 9.06 Informaţii furnizate de Anca Onofrei, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, pentru „Adevărul de Seară“:

Bărbatul în vârstă de 58 de ani lucra la renovarea sediului în momentul în care o bucată din tavanul fals din lemn a căzut peste el. Sediul primăriei Sectorului 1 a fost distrus de un incendiu care s-a produs în data de 4 septembrie, iar în prezent se afla în renovare.

Cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit cu 5 maşini, dintre care trei ambulanţe de la SMURD (una dintre ele avea medic) şi două maşini cu apă şi spumă.

Muncitorul a făcut stop cardio-respirator când tavanul a căzut peste el şi timp de 25 de minute a fost resuscitat de echipajul de pe ambulanţă.

Medicii au observat o îmbunătăţire a stării bărbatului când acesta a început să aibă puls. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Floreasca din Capitală, iar starea lui este stabilă.

UPDATE 8.58 La faţa locului au sosit echipaje ISU, SMURD şi ale Ambulanţei. Potrivit lui Ciocan, cadrele medicale de pe o ambulanţă SMURD au încercat să-l resusciteze pe rănit, dar viaţa acestuia este în pericol întrucât a fost lovit în zona capului.

UPDATE 8.46
  Purtătorul de cuvânt ISU Bucureşti, Anca Onofrei, a declarat la Realitatea TV că „muncitorul a fost resuscitat timp de 25 de minute pentru că la sosirea echipelor de intervenţie acesta nu prezenta puls. Bărbatul a fost stabilizat de medici şi a fost transportat la spital“.

Ea a explicat şi că „O bucată de zid din plafonul tavanului dintr-o încăpere a Primăriei sectorului 1 s-a prăbuşit peste muncitor atunci când a încercat să facă reparaţii la plafon“.

Medicii atrag atenţia că şansele de supravieţuire a bărbatului sunt foarte reduse.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă fac cercetări la faţa locului.

În momentul de faţă muncitorul se afla la Spitalul Floreasca din Capitală.

Reamintim că la 4 septembie Primăria Sectorului 1 a suferit grave avarii după ce un incendiu a cuprins acoperişul clădirii.

Clăirea din Banu Manta, declarată patrimoniu naţional, se află în renovare, activităţile personalului din primărie fiind temporar mutate în alte sedii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite