Prahova: Muncitorii prinşi sub un mal de pământ, în afara pericolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prahova: Muncitorii prinşi sub un mal de pământ, în afara pericolului
Prahova: Muncitorii prinşi sub un mal de pământ, în afara pericolului

Cei doi muncitori care luni după-amiază au fost prinşi sub un mal de pământ în localitatea prahoveană Puchenii Moşneni sunt în afara oricărui pericol, potrivit medicilor, ei aflându-se în continuare la Spitalul Judeţean din Ploieşti, unde sunt supuşi mai multor investigaţii medicale.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, unde au fost duşi cu ambulanţele cei doi muncitori care au fost prinşi sub un mal de pământ în localitatea Puchenii Moşneni, starea celor doi bărbaţi este stabilă, ambii sunt conştienţi şi sunt supuşi în continuare unor investigaţii de specialitate.

Conform sursei citate, ambii muncitori se află în afara oricărui pericol. Bărbatul care a fost scos primul de sub malul de pământ are leziuni uşoare, nu are nicio fractură, în timp ce colegul său, care a fost salvat după o operaţiune ce a durat aproximativ o oră şi jumătate, urmează să fie consultat de către un medic ortoped, pentru a se stabili dacă are sau nu fracturi la picioare.

Cei doi muncitori, care lucrau la introducerea canalizării, au fost prinşi, luni după-amiază, sub un mal de pământ în localitatea Puchenii Moşneni, ei fiind îngropaţi până la genunchi.

Primul muncitor a fost scos la câteva zeci de minute de la producerea incidentului, cel de-al doilea fiind salvat după o operaţiune care a durat aproximativ o oră şi jumătate şi care a fost îngreunată de faptul că pământul de pe marginea şanţului în care cei doi se aflau a continuat să se surpe în timpul operaţiunii de salvare.


Iniţial, la locul incidentului au intervenit trei echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, cărora li s-a adăugat, ulterior, grupa operativă din cadrul ISU Prahova, întreaga acţiunea fiind coordonată de către şeful Inspectoratului, colonelul Nicolae Popescu.

Reprezentantul ITM Prahova, Darius Muşat, a declarat, pentru Mediafax, că este vorba despre un accident de muncă şi că ITM împreună cu procurorii vor face cercetări în acest caz. Potrivit lui Muşat, muncitorii lucrează pentru o firmă din Ploieşti care execută o lucrare de canalizare în localitatea Puchenii Moşneni, iar în momentul în care au fost surprinşi de malul de pământ cei doi montau o ţeavă în şanţ

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite