Mulţi francezi refuză vaccinarea contra gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi francezi refuză vaccinarea contra gripei porcine
Mulţi francezi refuză vaccinarea contra gripei porcine

Cei mai mulţi dintre francezi nu vor să se vaccineze contra gripei H1N1, estimând că aceasta nu este atât de gravă ori temându-se de efectele secundare ale vaccinului, potrivit unui sondaj Obea/Infraforces realizat de revista Santé magazine şi analizat de AFP.

73,6% dintre persoanele interogate nu au intenţia de a se vaccina, faţă de 19,3% care sunt dispuse să facă vaccinul, în vreme ce un procent de 7% nu s-a decis încă. Persoanele care refuză vaccinarea cred că gripa nu este atât de gravă (49,2%), se tem de efectele secundare ale vaccinului  (39,5%)  sau estimează că au un risc scăzut să contacteze virusul gripal (26,9%).

O treime dintre persoanele intervievate preferă să îşi întărească sistemul imunitar dând o mai mare atenţie igienei vieţii, luând mai ales vitamine.

Franţa a început, săptămâna trecută, vaccinarea personalului din spitale, campania de imunizare a restului populaţiei urmând să fie demarată pe 12 noiembrie. Această campanie şi amploarea comenzilor de vaccin au suscitat o polemică în Franţa, medici şi personalităţi politice denunţând o supraevaluare a riscului.

Studiul, care va fi publicat pe 6 noiembrie, a fost realizat prin telefon, în perioada 23-19 septembrie, pe un eşantion de 1.000 de persoane cu vârsta peste 18 ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite