Motociclete-unicat pe drumurile României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cornel Deac (37 de ani) construieşte şi modifică motoarele în funcţie de comenzile clienţilor. Sibianul a fost declarat în 2007 cel mai bun constructor străin la un concurs de specialitate din Ungaria. Cu toate acestea, afacerea sa nu este profitabilă.

Bărbatul este singurul artist inginer din Sibiu şi cel mai respectat din ţară. A creat motociclete singulare în lume. De altfel, numele meseriei sale, de „custom builder“, se traduce prin „creator de unicate“. „Am atâtea idei, încât aş putea construi sute de motociclete. Dar nu ideile sunt problema, ci banii”, a spus Cornel Deac.

În urmă cu patru ani, sibianul şi-a transformat motocicleta personală, un Harley-Davidson Heritage Softail - chopper clasic din generaţia veche a constructorului american, într-o motocicletă total diferită de tot ce circulă în mod obişnuit pe străzi.

A crezut că va da lovitura

El spune că toată afacerea a fost demarată în 2005, „cu ajutorul a doi prieteni, din Cluj şi Piteşti“.

„Motorul meu a fost primul pe care l-am modificat şi tot atunci am mai cumpărat patru motoare. Nu a fost o alegere bună, pentru că am băgat toţi banii pe care-i aveam, am făcut şi datorii şi, până în acest moment, banii sunt blocaţi.

Am crezut că voi da «tunuri» cu motocicletele construite, că voi avea comenzi, că oamenii vor cumpăra motociclete. Dar nu s-a întâmplat aşa”, a povestit inginerul.

Vânzări în pierdere

Toate motocicletele le-a vândut în pierdere. Are investiţi aproape 100.000 de euro în modelele la care lucrează.
„Munceşti atât de mult de înebuneşti.

Dar românii nu sunt obişnuiţi să plătească timpul ori manopera şi nu pun asta la socoteală. Primul motor m-a costat 18.000 de euro, am băgat în el alte 5.000 şi am lucrat câteva luni de zile. L-am dat cu 13.000”, a explicat Cornel Deac.

image
image

Românii nu sunt obişnuiţi să plătească timpul ori manopera. Primul motor m-a costat 18.000 de euro, am băgat în el alte 5.000 şi am lucrat câteva luni de zile. L-am dat cu 13.000.

image


Cornel Deac
inginer

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite