Motociclete şi adrenalină în Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Motociclete şi adrenalină în Sibiu
Motociclete şi adrenalină în Sibiu

La 15 august va începe Red Bull Romaniacs, care este cel mai dificil raliu hard-enduro din lume. De anul trecut, Red Bull Romaniacs a devenit cel mai important raliu care se desfăşoară în Europa, după mutarea Raliului Dakar în America de Sud.

Pentru cea de-a VI-a ediţie a competiţiei s-au înscris 117 piloţi din 24 de ţări. Efectele crizei financiare se fac simţite şi în motorsport, numărul fiind mai mic faţă de cel de anul trecut, când au fost peste 200 de participanţi.

Dar cu siguranţă că spectacolul care va dura cinci zile nu va fi afectat, în condiţiile în care este cel mai dificil raliu hard-enduro din lume, precum şi cel mai important din Europa, după mutarea Raliului Dakar în America de Sud.

Traseul este de dificultate ridicată

„Consider că recesiunea economică este singurul motiv care a dus la micşorarea numărului de piloţi la Red Bull Romaniacs 2009, pentru că participarea la o astfel de competiţie necesită un buget destul de mare. Cât priveşte traseul, este similar cu cel de anul trecut, nici mai greu, nici mai uşor. Nu vrem să-l facem mai dificil, pentru că deja este un traseu de dificultate ridicată“, a declarat Martin Freinademetz, organizatorul competiţiei Romaniacs. La 15 august, de la ora 14.00, pe Bulevardul Coposu din municipiul Sibiu va avea loc Prologul, probă în care se va concura pe buşteni, pietre, cauciucuri, maşini şi alte obstacole.

Duminică este prima zi a raliului propriu-zis, iar spectatorii vor putea asista la probă în câteva puncte de pe drumul de acces către Păltiniş. Luni, riderii vor alerga până la Petroşani, marţi se întorc la Sibiu, iar miercuri, în ultima zi, se vor întrece pe dealurile din jurul oraşului de pe malurile râului Cibin.

În competiţie revine francezul Cyril Despres, care este decis să redevină campion, după ce anul trecut a pierdut titlul în faţa britanicului Graham Jarvis, întrucât nu a putut să participe. Sătmăreanul Mani Gyenes, dublu câştigător la clasa Experţi Echipe, alături de Laszlo Olah, nu este refăcut în urma operaţiei suferite la genunchiul drept şi va concura doar la o clasă inferioară celei Profi, Experţi Single.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite