Motoc şi Minea depun astăzi seara la Cotroceni jurământul de învestitură pentru CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi judecători desemnaţi ieri de Senat şi Camera Deputaţilor, Iulia Motoc şi Mircea Ştefan Minea, vor depune astăzi, începând cu ora 19.00, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de judecător la Curtea Constituţională.

Cei doi judecători au fost validaţi luni în Senat, respectiv Camera Deputaţilor, ambele propuneri venind din partea PDL.

De asemenea, propunerea Preşedinţiei, judecătorul Petre Lăzăroiu, a depus jurământul de învestitură în data de 9 iunie.

La şedinţa de ieri a Camerei Deputaţilor în care  Mircea Ştefan Minea a fost desemnat judecător la CC s-a înregistrat o premieră în politica românească de după 1990: deputaţii puterii şi ai opoziţiei s-au îmbrâncit, şi-au adresat injurii şi au încercat, fizic, să se împiedice să voteze.

Deputaţii s-au acuzat reciproc de vot dublu şi de furt, şi nu au ezitat să se catalogheze "nesimţiţi" şi "vagabonzi".

Disputa putere-opoziţie a pornit de la miza votului legat de desemnarea, din partea Camerei, a unui judecător la Curtea Constituţională, instituţie care se va pronunţa în legătură cu constituţionalitatea măsurilor Guvernului în cazul în care acestea vor fi contestate de PNL şi PSD după eşecul moţiunii de cenzură care s-a dezbătut şi votat astăzi.

Candidatul propus de PSD, Valer Dorneanu, a obţinut, în plen, recent, 161 de voturi favorabile, iar contracandidatul său propus de PDL Ştefan Minea a obţinut 123 de voturi. Preşedinta Camerei a refuzat însă să-l valideze pe Dorneanu ca judecător la CC.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite