Motivele eliberării lui Stănculescu: vârsta înaintată şi riscul vascular cerebral sau cardiac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostului general Victor Stănculescu i-a fost întreruptă executarea pedepsei  din cauza vârstei înaintate şi a riscului acestuia de a face  un accident vascular cerebral sau cardiac, potrivit motivării prezentate astăzi de Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti. Stănculescu a fost condamnat anul trecut la 15 ani de închisoare în dosarul Revoluţiei de la Timişoara.

"În ce priveşte durata pentru care va fi dispusă întreruperea executării pedepsei, instanţa va avea în vedere gravitatea diagnosticelor şi vârsta sa înaintată. Instanţa apreciază că intervalul de timp necesar trebuie sa fie unul mai mare şi s-a orientat la un termen de un an", precizează instanţa militară, în motivarea deciziei prin care s-a dispus întreruperea executării pedepsei în perioada 12 mai 2009-12 mai 2010.

Tribunalul a avut în vedere, după cum rezultă din motivarea dată publicităţii astăzi, "concluzia neechivoca din raportul noii expertize medico-legale, potrivit căreia "bolnavul Stănculescu Victor Atanase se află într-o situaţie de risc vascular cerebral sau cardiac maxim". În expertiză se precizează că problemele de sănătate de care suferă fostul general pot fi rezolvate la "clinicile de un înalt nivel de competenţă şi dotare tehnologică", iar "situaţia de boală în care se află numitul Stănculescu Victor Atanase are caracter de mare urgenţă".

În aceste condiţii, tribunalul a constatat că Stănculescu suferă de o boală gravă, aşa cum prevede legea, care  face imposibilă executarea pedepsei, relatează NewsIn.

Procurorii militari au atacat cu recurs decizia din 12 mai a Tribunalului Militar Teritorial de întrerupere a executării pedepsei pe motive medicale în cazul lui Victor Athanasie Stănculescu. Recursul se va judeca la Curtea de Apel Militară.

Stănculescu este obligat, timp de 1 an, să nu iasă din Bucureşti şi Ilfov fără încuviinţarea instanţei militare, să se prezinte la Poliţie ori de câte ori este chemat, să nu îşi schimbe locuinţa fără să anunţe şi să nu folosească sau să deţină arme.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite