Bolizi şi spectacol în raliul de la Moşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bolizi şi spectacol  în raliul de la Moşteni
Bolizi şi spectacol în raliul de la Moşteni

Piloţi din toate judeţele Olteniei au concurat pentru un loc pe podium

A şasea ediţie a Campionatului Zonal de Viteză în Coastă pe regiunea Oltenia s-a desfăşurat în această dimineaţă la Moşteni, în prezenţa a sute de spectatori. Cursa a fost organizată de Federaţia Română de Automobilism Sportiv împreună cu Automobil Clubul Român, iar traseul a avut o lungime de 2,8 kilometri. La startul raliului s-au prezentat concurenţi din şase judeţe ale ţării, dornici să ocupe un loc cât mai bun pe podiumul de premiere. „Am fost de fiecare dată la raliu aici, la Moşteni. Îmi place foarte mult traseul şi sper ca în urma competiţiei să adun cât mai multe puncte, pentru a ocupa un loc pe podium“, a spus încrezător Alexandru Lascu, de 27 de ani, din Craiova. La cursă au participat piloţi experimentaţi care aleargă şi în campionatul naţional, dar şi începători, pentru care automobilismul este o pasiune. Au fost prezenţi şi piloţi din campionatul naţional, printre aceştia fiind şi pilotul Constantin Ciufilă, care a alergat pe un Ford Escort.

Pregătiri înainte de cursă

Încă de la 8.00, cu două ore înainte de începerea cursei, concurenţii s-au adunat în parcarea magazinului Oltul, unde piloţii s-au înscris în cursă, iar maşinile au fost inspectate de către organizatori, pentru a vedea dacă acestea corespund standardelor Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS). Înaintea cursei, s-a organizat o manşă de recunoaştere în care piloţii s-au acomodat cu traseul pe care au concurat. Au urmat două manşe de antrenament şi cronometru ce au contat pentru ocuparea poziţiilor pe grila de start.

Spectatorii au fost încântaţi

Cei prezenţi au fost foarte încântanţi de spectacolul automobilistic oferit şi spun că asemenea curse ar trebui organizate mai des. „Sunt pasionat de automobilism şi sunt foarte încântat când avem un raliu la Slatina. Când am timp, nu ratez nicio cursă, chiar dacă trebuie să merg sute de kilometri pentru a o vedea. Am fost aproape la toate etapele naţionale de raliu şi e păcat că la noi, în Olt, nu prea se promovează acest sport atât de frumos“ a spus Ştefan Manolache, de 28 de ani, din Slatina, un împătimit al raliului. Spectatorii prezenţi pe toată lungimea traseului au făcut poze şi au filmat maşinile care goneau cu viteză pe circuitul de la Moşteni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite