Rusia: Patru cetăţeni bulgari au fost arestaţi la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusia: Patru cetăţeni bulgari au fost arestaţi la Moscova
Rusia: Patru cetăţeni bulgari au fost arestaţi la Moscova

Patru cetăţeni bulgari au fost arestaţi la Moscova, cu ocazia unei descinderi, joi, a poliţiei ruse la Centrul de Afaceri bulgar din capitala Rusiei, relatează site-ul Novinite.com.

Numele celor patru bărbaţi, arestaţi joi noaptea, sunt Nikolai Nikolov, Kostadin Kostov, Krasimir Velcev şi Simeon Borisov, potrivit postului de radio naţional bulgar. Ei lucrează pentru compania bulgară Millenium 2001, ale cărei birouri şi apartamente închiriate, în cadrul Centrului de Afaceri bulgar au fost vizate joi de forţele de poliţie ruse. Funcţiile celor patru în cadrul companiei nu au fost încă făcute publice.

Poliţia le-a confiscat telefoanele mobile celor patru bulgari şi nu le-a oferit nicio formă de asistenţă juridică. În prezent nu este disponibilă nicio informaţie cu privire la vreun demers al ambasadei bulgare la Moscova privind garantarea drepturilor cetăţenilor bulgari.

Un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului pentru Securitate Economică al Ministerului rus al Afacerilor Interne a declarat că firma bulgară Millenium 2001 se află sub investigaţie pentru producerea şi distribuirea de CD-uri piratate, inclusiv software şi materiale audio-video.

Compania posedă o fabrică de producţie de CD-uri la Zelenograd, la 30 de kilometri de Moscova.

Percheziţia efectuată de poliţie la Centrul de Afaceri bulgar din Moscova a provocat tensiuni între Bulgaria şi Rusia, Ministerul bulgar al Afacerilor Externe susţinând că centrul face parte din Ambasada Bulgariei, acesta bucurându-se astfel de imunitate diplomatică, conform Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice. Autorităţile ruse, însă, susţin că centrul nu are un asemenea statut.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite