Lupu: "Nu am fost la Moscova. Cineva vrea să bage zâzanie între noi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lupu: "Nu am fost la Moscova. Cineva vrea să bage zâzanie între noi"
Lupu: "Nu am fost la Moscova. Cineva vrea să bage zâzanie între noi"

Marian Lupu a dezminţit că s-ar fi dus la Moscova, după cum ar fi demonstrat o fotografie, precizând că se află de fapt în Budapesta. Liderul democraţilor din Chişinău crede că "cineva vrea să bage zâzanie" între liderii coaliţiei liberal-democrate recent formate.

Mai citiţi şi:
De ce crede Moscova în lacrimile lui Lupu
Marian Lupu, cheia alegerilor din Moldova
Şoc politic în Moldova: Marian Lupu a demisionat din Partidul Comunist

Fostul preşedinte al Parlamentului de la Chişinău şi actualul şef al democraţilor, Marian Lupu, a declarat: "Categoric nu am fost la Moscova. Cineva vrea să bage zâzanie între noi. Marţi m-am deplasat spre Budapesta, unde mă aflu şi în acest moment. Cineva vrea să bage zâzanie între noi".

"Anterior şi despre Vlad Filat (preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova - n.r.) se spunea că ar urma să plece la Moscova, inclusiv şi despre Serafim Urechean că s-ar fi întâlnit cu Grigore Karamalac (lider interlop - n.r.). Urmează să analizăm mai atent aceste informaţi", a adăugat Lupu.

Portalul UNIMEDIA a publicat miercuri o imagine trimisă de un vizitator al site-ului, care ar fi fost surprinsă pe aeroportul din capitala rusă, şi care îl înfăţişa pe Marian Lupu, liderul Partidului Democrat de la Chişinău, care face parte din noua coaliţia liberal-democrată pe care au format-o recent partidele de opoziţie.

Poza a fost realizată cu ajutorul unui telefon mobil. Din proprietăţile acestei poze, pe care UNIMEDIA le publică pe site, reiese că Marian Lupu se afla pe aeroportul din Moscova marţi, 11 august, la ora 16.49.

În legătură cu posibila prezenţă a lui Marian Lupu la Moscova, Dumitru Diacov, preşedinte de onoare al PDM, a declarat: "Ieri dimineaţă dl. Lupu a fost la partid. Nu cunosc dacă a fost sau nu la Moscova. Tot ieri dl. Filat s-a întâlnit cu dl. Sturza (Ion Sturza, fost premier al R. Moldova - n.r, considerat un posibil candidat de compromis pentru funcţia de preşedinte, care ar putea fi susţinut şi de partidele democratice, şi de comunişti.)".

"Aşa că nu văd nicio problemă dacă Marian Lupu va încerca să-i convingă pe cei din UE şi de la Moscova că în Republica Moldova trebuie să fie stabilitate şi să fie sprijinită coaliţia. Dl. Lupu trebuie să aibă certitudinea ca va putea să fie influenţată majoritatea, pentru a obţine cele opt voturi necesare, pentru ca să putem guverna ţara timp de patru ani ani", a completat acesta.

Liderii celor patru formaţiuni de opoziţie intrate în Parlamentul de la Chişinău în urma scrutinului din 29 iulie au anunţat sâmbătă oficial constituirea coaliţiei de guvernare Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) şi au semnat în faţa presei Declaraţia comună de constituire a Alianţei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite