Mos Crăciun, în vizită la Centrul „Daniel“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micuţii l-au impresionat pe Moş cu desene, felicitări şi bijuterii frumoase confecţionate de mâinile lor.

Copiii din cadrul Centrului „Daniel“ din Bacău au trăit, timp de două ore, „Magia Crăciunului“. Peste şaizeci de copii cu deficienţe neuromotorii, dar şi cu probleme psihice şi tulburări de vorbire care trec zilnic pragul centrului social pentru tratament au avut parte, ieri, de o „tolbă“ de surprize din partea lui Moş Crăciun.
Distracţia a început de la ora 11.30, când micuţii s-au adunat emoţionaţi în jurul bradului, pregătiţi să asiste la „Magia Crăciunului“.
Spectacolul a fost plin de colinde şi datini specifice sărbătorilor de iarnă. Deşi emoţiile au fost mari, copiii au ţinut să-i arate Moşului, încă de la intrarea lui pe uşă, toate surprizele pe care i le-au pregătit.
„Copiii noştri au pregătit o expoziţie cu felicitări şi desene şi una de bijuterii confecţionate chiar de ei din lut şi ghips special. Sunt foarte emoţionaţi fiindcă au muncit o lună şi jumătate pentru acest eveniment“, ne-a spus Lavinia Porubiu, coordonatorul Centrului „Daniel“.
Cum evenimentul a fost dedicat sărbătorilor de iarnă, Moş Crăciun a venit însoţit de „ajutoare“, care le-au oferit copiilor un spectacol menit să treacă în revistă toate obiceiurile de sărbătorilor de iarnă. În pielea renului Rudolf au fost, pentru două ore, corul Centrului de zi „Speranţa“ şi trei grupuri de copii de la şcoala „Constantin Platon“.
Aceştia au interpretat colinde de Crăciun, au spus pluguşorul şi au dansat capra, toate spre bucuria micuţilor pentru care lupta cu viaţa este, zi de zi, cel mai mare succes al lor. „Nu au putut să vină toţi copii Centrului deoarece unii au avut ore la şcoală, sau au fost prinşi în alte activităţi. Pentru ei am pus deoparte tot ce le-a lăsat Moşul“, ne-a mai spus Lavinia Porubiu. Şi, cum de sub bradul de Crăciun nu pot lipsi cadourile, la sfârşitul spectacolului toţi copiii au primit daruri.
Sub masca lui Moş Crăciun au fost pompierii băcăuani de la Inspectoratul Teritorial pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene“, „prietenii mai vechi şi nedespărţiţi ai copiilor din Centrul Daniel“, cum îi consideră beneficiarii ONG-ului băcăuan. Lor li s-au alăturat  trei familii de băcăuani inimoşi, dar şi reprezentanţi ai Fundatiei „Sera România“ şi „Andreas Kuemin“, din Elveţia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite