Târgu-Jiu: Morţi transportaţi cu maşina viceprimarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Morţi transportaţi  cu maşina viceprimarului
Târgu-Jiu: Morţi transportaţi cu maşina viceprimarului

Poliţistul din comuna Padeş care a parcat, marţi, maşina cu două cadavre în centrul oraşului Târgu Jiu, primeşte salariu de merit, iar autovehiculul cu care i-a cărat pe morţi îi aparţine viceprimarului localităţii.

Costin Băcanu este cercetat disciplinar pentru gestul său. Poliţistul trebuia să transporte cadavrele a doi bărbaţi decedaţi la morga Spitalului Judeţean din Târgu Jiu. Cadavrele au fost puse în spatele unei Dacii papuc şi acoperiţi cu două pături.

Înainte de a ajunge la morgă, Băcanu a oprit maşina lângă sediul Prefecturii şi al poliţiei, pentru a merge să ia o aprobare necesară efectuării necropisiei.

„Am oprit doar 5 - 10 minute, să iau aprobarea, fără de care nu se putea face autopsia. În maşină a rămas nepotul unuia dintre decedaţi. Am vrut să fiu mai operativ“, s-a scuzat poliţistul.

„Am vrut să fac o faptă bună, pentru că nimeni nu a vrut să conducă maşina“, a adăugat Costin Băcanu.

Medicul de familie a refuzat să le elibereze certificate de deces lui Haralambie Morăga şi Petre Vodnar, ambii de 56 de ani, astfel încât a fost nevoie de efectuarea necropsiei.

„Am solicitat maşină la Medicină Legală, dar cei de acolo nu au putut să trimită. A trebuit să facem ceva ca să-i ducem la morgă. Viceprimarul ne-a pus maşina la dispoziţie. Nu era obligaţia poliţistului să-i transporte, ci doar să însoţească“, l-a scuzat pe Băcanu şeful postului de Poliţie Padeş, Constantin Tudor. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite