Mort abandonat pe şoseaua de centură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corpul unui tânăr a zăcut în trafic o oră şi jumătate, până la apariţia anchetatorilor Pentru a doua oară în acest an, autorităţile vasluiene au întârziat ore întregi până să

Corpul unui tânăr a zăcut în trafic o oră şi jumătate, până la apariţia anchetatorilor

Pentru a doua oară în acest an, autorităţile vasluiene au întârziat ore întregi până să ridice din stradă cadavrele unor accidentaţi.

Neculai C. (23 de ani), angajatul unui service auto, încerca să monteze un pneu unui autotren tras pe marginea şoselei. Cauciucul i-a explodat însă în faţă. "În acel moment, tânărul a fost proiectat la trei metri în spate şi a fost acroşat de un autoturism marca Cielo, care circula regulamentar.

Capul i-a fost presat între aripa din spate a maşinii şi cauciuc, iar în urma leziunilor, tânărul a murit pe loc", a spus Costel Harja, de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui.

După o oră, procurorul

Au urmat însă şi alte secvenţe de coşmar. Practic, cadavrul a zăcut mai bine de o oră, în mijlocul şoselei, acoperit cu o pătură. Lângă el stătea un poliţist care a dirijat circulaţia până la sosirea legiştilor.

Între timp, şoferii, exasperaţi de faptul că se circula greu, doar pe un singur sens, claxonau frenetic. Primul oficial care a ajuns la faţa locului a fost un procuror. Întrebaţi dacă este normal să se întâmple aşa ceva, poliţiştii au ridicat neputincioşi din umeri.

Procurorii s-au mai lăsat aşteptaţi şi cu alte ocazii. "Nu e prima dată când fac aşa ceva", a declarat Ciprian Sava, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Vaslui. Reprezentanţii Parchetului au refuzat să comenteze situaţia.

Cărat cu maşina pentru rufe

Cadavrul a fost ridicat după altă jumătate de oră, când a sosit şi "autospeciala" Serviciului de Medicină Legală (SML). De fapt, aceasta este o dubiţă, împrumutată de la Spitalul Judeţean, folosită de obicei la treburile gospodăreşti, precum căratul rufelor la spălătorie.

"Noi nu avem maşina noastră pentru că nu avem fonduri să ne cumpărăm una", a explicat sec situaţia Sorin Moldoveanu, şeful SML Vaslui.

Ambulanţa, aşteptată şi 12 ore

Un alt episod macabru s-a consumat la începutul acestui an, când un cetăţean din localitatea vasluiană Oprişiţa a fost călcat pe cap de un camion, pe un drum forestier. Maşina SML a ajuns la locul accidentului cu 12 ore întârziere. Între timp, sătule să aştepte, rudele defunctului l-au pus într-o căruţă şi l-au luat acasă.

Ambulanţa mai este folosită la căratul rufelor la spălătoria spitalului, nu doar la cărat cadavre
Sorin Moldoveanu
şeful SML Vaslui

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite