Morega critică decizia de intrare în opoziţie a PNL-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia privind trecerea liberalilor în opoziţie nu trebuie luată de "două-trei persoane de la Bucureşti", a afirmat preşedintele organizaţiei PNL Gorj, Dan Ilie Morega, care solicită o şedinţă de urgenţă a Delegaţiei Permanente a partidului, relatează Mediafax.

Morega a afirmat că mai mulţi lideri PNL din ţară gândesc ca el şi doresc o asemenea şedinţă.

Preşedintele PNL Gorj a spus că liberalii trebuie să analizeze foarte bine ce s-ar putea întâmpla cu ei peste patru ani dacă vor trece în opoziţie.

"Şi Guvernul Tăriceanu II a fost decis tot de doi-trei oameni de la Bucureşti, iar de data aceasta şi eu şi alţi colegi din ţară considerăm că este nevoie de o şedinţă de urgenţă a Delegaţiei Permanente Centrale a partidului. PNL poate să crească după patru ani de opoziţie, dar poate să ajungă şi la 5-6 la sută pentru că riscăm să pierdem o parte însemnată a primarilor şi viceprimarilor din teritoriu", a declarat Morega.

În ceea ce priveşte desemnarea lui Theodor Stolojan în funcţia de prim ministru, Morega a precizat că are încredere în capacitatea acestuia de a conduce viitorul guvern, apreciind că încă mai crede în posibila intrare a PNL la guvernare.

"Am colaborat cu dumnealui atunci când am fost în fruntea fostei Alianţe DA şi consider că este unul dintre specialiştii care pot ajuta România în momentele de criză. Eu cred că e foarte posibil să nu facă Guvernul cu PSD pentru că programele de guvernare ale PDL şi PNL sunt mult mai compatibile", a adăugat Morega.

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni la finalul consultărilor privind opţiunile guvernamentale ale partidului, că ar fi o onoare să servească "ţara şi electoratul şi din opoziţie" dacă liberalii nu se înţeleg cu PSD şi PDL pe unele teme fundamentale precum modificarea Constituţiei şi programul anti-criză.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite