Monstrul din Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un somn uriaş, de aproape 100 de kilograme, a fost pescuit joi seara în zona oraşului port Moldova Nouă din judeţul Caraş-Severin

Peştele-gigant a fost prins de un pescar din Germania, venit pentru prima dată la Dunăre. Somnul a fost tranşat în fântâna arteziană a unui hotel pentru că nu încăpea în bucătărie.

Cetăţeanul german Alexander Freithoff, în vârstă de 62 de ani, s-a străduit o oră şi jumătate să ţină peştele agăţat pentru a-l obosi, fără a avea habar ce monstru i-a muşcat momeala. Peştele, care cântăreşte 99 de kilograme şi are 2,20 metri lungime, cea mai mare captură din viaţa pescarului, a fost prins în comuna Coronini din zona Moldova Nouă.

Scos din Dunăre cu Jeepul

Freithoff şi cumnatul lui s-au dus la pescuit, pe Dunăre, în localitatea Coronini. „Este o pensiune pe malul apei. Voiam să prind avad”, spune pescarul.

La mai puţin de 15 minute după ce a lansat momeala artificială în apă, Freithoff a simţit o smucitură puternică. „Am ştiut că este mare, dar nu mi-am închipuit că este aşa ceva. Noroc că am avut o sfoară specială, sintetică, făcută să reziste la sarcină de 17 kilograme în apă”, povesteşte neamţul.

Curiozitate în Timişoara

După ce a obosit peştele, Freithoff şi cumnatul său, Eugen Seracin, l-au adus aproape de mal. Abia atunci şi-au dat seama că au prins un monstru. „A trebuit să îl tragem afară din apă cu maşina de teren, atât de greu era”, a mai spus Freithoff.
Cu ajutorul unor trecători, pescarul neamţ şi cumnatul lui au urcat peştele în maşina de teren şi l-au adus la Timişoara, la hotelul deţinut de Seracin. Fiind prea greu pentru a fi dus în bucătărie, au descărcat peştele direct în fântâna arteziană din curtea hotelului, unde somnul a fost tranşat.

„Din el se pierde aproximativ 30%. Restul este carne bună, dar nu vom introduce carnea la bucătăria hotelului. Vom împărţi peştele între noi, rudele şi angajaţii”, a spus Seracin.   Pescarul spune că pe râurile din Germania nu există nicio restricţie cu privire la somn. „Este răpitor, şi pentru că distruge mult puiet, regula stabilită este să fie scos din apă întotdeauna”, a spus Freithoff.

image

A trebuit să îl tragem afară din apă cu maşina de teren

image


Alexander Freithoff,
pescar german

Cu ce a pescuit

Băţ: Blazer
Mulinetă: Shimano Stella FB
Fir: sintetic de rezistenţă 17 kilograme
Blincher: de metal, tip lingură

Raiul contrabandei

Comuna Coronini este cunoscută mai ales ca centru al contrabandei. În perioada embargoului impus fostei Iugoslavia, comuna se chema Pescari, aproape toţi locuitorii îmbogăţindu-se de pe urma traficului cu carburanţi. Cei care au avut iniţiativă au deschis pensiuni după ce s-a terminat războiul din ţara vecină. Acum, majoritatea locuitorilor trăiesc la limita subzistenţei, din pescuit. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite