Monstrul din Amstetten, condamnat la închisoare pe viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Austriacul Josef Fritzl, care şi-a ţinut fiica, Elisabeth, în captivitate timp de 24 de ani, violând-o şi având şapte copii cu ea, a fost condamnat, ieri, la închisoare pe viaţă şi la internare într-o instituţie psihiatrică. Josef Fritzl a fost găsit vinovat de omor, sclavie, incest, viol şi sechestrare.

În momentul citirii sentinţei în sala tribunalul din St. Poelten, monstrul din Amstetten a stat calm în scaun şi a dat din cap în semn aprobator, relatează agenţiile internaţionale de presă. Anterior, când a luat cuvântul pentru ultima dată, înainte ca juraţii să se retragă pentru deliberări, a declarat: “Îmi pare rău din tot sufletul, dar nu mai pot face nimic, din nefericire”. Verdictul a venit la patru zile de la începerea “procesului secolului”, cum a fost acesta numit de presă.

Fritzl nu va face apel

După pronunţarea sentinţei, Josef Fritzl a spus că-şi acceptă pedeapsa şi că nu va face apel, punând astfel capăt cazului care a şocat lumea. Cu o zi înainte de verdict, monstrul din Amstetten s-a declarat vinovat pentru capetele de acuzare de omucidere, pasibil de închisoare pe viaţă, şi sclavie. Iniţial, Fritzl a recunoscut numai infracţiunile de sechestrare, viol, incest şi ameninţări.

Monstrul din Amstetten a fost găsit vinovat de moartea unuia dintre copiii pe care i-a avut cu fiica sa. Nou-născutul suferea de grave tulburări respiratorii, dar tatăl său a refuzat să îl interneze într-un spital, astfel că micuţul a murit la câteva zile de la naştere.

Oprire la psihiatrie

În primă fază, Josef Fritzl va fi internat într-o instituţie psihiatrică sau va fi trimis la o închisoare care dispune de un centru psihiatric. În cazul în care doctorii îl vor declara “vindecat de devianţele sexuale” constatate la expertiza psihiatrică, acesta va părăsi centrul psihiatric pentru a-şi ispăşi restul pedepsei într-o închisoare.

Procurorul Christiane Burkheiser ceruse pedeapsa maximă pentru acuzat, adică închisoare pe viaţă, şi internarea sa într-un centru psihiatric pentru o perioadă nedeterminată. Burkheiser a argumentat prin “riscul de recidivă”, afirmând că Fritzl reprezintă un “pericol”, în pofida vârstei sale înaintate – 73 de ani. De altfel, expertul psihiatru Adelheid Kastner a declarat în faţa instanţei că Josef Fritzl i-a mărturisit că este “născut să violeze”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite