Monica Iacob-Ridzi, internată la Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ridzi a venit din ce în ce mai rar la Parlament în ultimul an
Ridzi a venit din ce în ce mai rar la Parlament în ultimul an

Ridzi a fost internată la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar, suferind de o boală asociată cu preleucemia. Fostul ministrul al Tineretului şi Sportului a ajuns la spital încă de vineri, ca urmare a agravării stării din cauza unei infecţii.

Deputatul PDL a fost internat încă de vineri la Spitalul Universitar, al cărui manager, Cătălin Cârstoiu, este finul preşedintelui Traian Băsescu. Boala cu care a fost diagnosticată de ceva vreme Monica Iacob-Ridizi s-a acutizat din cauza "unui episod infecţios" la măduva osoasă, motiv pentru care aceasta a fost internată la Terapie Intensivă, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar, Bogdan Popescu.

Starea sănătăţii sale s-a ameliorat, aceasta fiind scoasă de la Terapie Intensivă, chiar dacă medicii sunt rezervaţi în privinţa evoluţiei bolii. Popescu a mai declarat că democrat-liberala este conştientă, nu este conectată la aparate, fiind supusă unui tratament cu perfuzii. „Probabil că va mai sta internată câteva zile", a adăugat purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar.

Absenţe la Parlament

După scandalul de la Ministerul Tineretului şi începerea urmăririi penale pentru abuz în seviciu, fals şi uz de fals, Monica Iacob-Ridzi s-a retras din prim-planul scenei politice. Deputatul a fost acuzat că invocă tot felul de motive pentru a evita audierile de la Comisia juridică.

Procurorii încearcă de la începutul anului 2010, fără succes, să percheziţioneze calculatorul pe care l-a folosit pe vremea când conducea Ministerul Tineretului. Cererea de percheziţie a fost depusă de procurorii DNA la Camera Deputaţilor la 9 februarie 2010, dar până acum a fost blocată la Comisia juridică.

Imediat după înscrierea cererii de percheziţie, Monica Iacob-Ridzi şi-a depus, personal, dosarul de concediu prenatal la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor.

Ulterior, motivul concediului a fost folosit de şeful Comisiei juridice, Daniel Buda (PDL) pentru amânarea dosarului. Chiar dacă a evitat Comisia juridică în timpul concediului, Monica Iacob-Ridzi a fost prezentă în plen atunci când PDL a avut nevoie, în miez de noapte, de votul său pentru numirea unui judecător la Curtea Constituţioanală.

După ce Monica Iacob-Ridzi şi-a terminat concediul, dosarul a fost amânat, din nou, pe motiv că ea nu şi-a exprimat un punct de vedere în faţa comisiei. Ea a trimis un punct de vedere scris la 8 septembrie, dar dosarul tot nu a intrat pe ordinea de zi.

Sindrom

Monica Iacob Ridzi suferă de sindromul mielodisplazic, o boală a sângelui care este asociată cu un fel de preleucemie. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar, Bogdan Popescu, a precizat că pacienta era la curent cu această afecţiune de mai multă vreme.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite