Monica Iacob-Ridzi: cheltuielile de 2 Mai au fost legale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a oferit joi seara explicaţii privind modul în care au fost alocaţi banii pentru sărbătorirea zilei de 2 Mai - Ziua Tineretului. Ministerul a fost acuzat cu privire la contractarea firmele organizatoare ale manifestărilor şi în legătură cu sumele cheltuite cu organizarea acestor evenimente.

"Prin ceea ce am făcut pe 1 şi 2 mai am dorit să implicăm cât mai mulţi tineri. Am dorit un eveniment la nivel naţional şi am organizat concerte şi activităţi în principal în Costineşti - staţiunea tineretului - şi Bucureşti. Ne-am atins obiectivul şi, conform datelor primite, au fost peste 100.000 de tineri, dintre care 15.000 la Costineşti", a spus Iacob-Ridzi.

"Pentru a demonstra că am făcut totul legal am cerut un control al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, care ne-a sesizat că toate contractele şi tot ceea ce s-a făcut este perfect legal", a adaugat ministrul.

Deputatul Nicu Bănicioiu, a declarat joi că va solicita conducerii Camerei Deputaţilor constituirea unei comisii de anchetă pentru sumele cheltuite de MTS cu ocazia Zilei Tineretului, pe 2 mai, el acuzând-o pe Monica Iacob-Ridzi de deturnare de fonduri.

Bănicioiu a apreciat că sumele cheltuite de MTS pentru evenimentele din 2 mai ar fi fost de 20 de ori mai mari decât cele practicate pe piaţă pentru evenimente similare.

Deputatul a afirmat că, în baza unei proprii evaluări prin intermediul unor specialişti, artiştii, scena şi celelalte cheltuieli angajate de MTS pentru concertele din 2 mai nu ar fi costat, potrivit preţurilor din piaţă, mai mult de 30.000 de euro. Bănicioiu a spus că MTS a cheltuit pentru cele două concerte aproximativ 800.000 de euro.

Potrivit documentelor ministerului, pentru organizarea evenimentului din Bucureşti firma Artisan Consulting a primit 985.850 de lei, iar Compania Mark - 1.065.200 de lei, pentru organizarea evenimentelor de la Costineşti, Artisan a primit 1.230.600 de lei, iar Compania Mark - 1.160.651 de lei, iar ]n ceea ce priveşte organizarea evenimentelor dedicate zilei de 2 Mai din ţară, Artisan a primit 431.620 de lei, iar Compania de Publicitate Mark - 535.219 de lei, preţurile fiind calculate fără TVA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite