Monica Macovei: Condamnarea lui Năstase, semnal pentru români că politicienii nu sunt deasupra legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că decizia de condamnare în cazul lui Adrian Năstase „este un semnal pentru români că politicienii nu sunt deasupra legii", arătând că modelul de independenţă al judecătorilor ICCJ „trebuie urmat de toate instanţele".

„ICCJ a confirmat astăzi că dosarul «Trofeul Calităţii» este un dosar real, cu probe solide şi nu un dosar politic. Cei cinci judecători ne-au arătat astăzi că sunt independenţi şi puternici că pot rezista presiunilor şi intimidărilor politicienilor", a precizat Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei.

Ea a arătat că decizia reprezintă un semn pentru români că politicienii nu sunt deasupra legii.

„Această condamnare definitivă este un semnal pentru români că politicienii nu sunt deasupra legii. Modelul de indepenenţă al judecătorilor ICCJ trebuie urmat de toate instanţele, căci dosarele cu politicieni şi alţi demnitari sunt testul real al justiţiei", a adăugat Monica Macovei.

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite