Copiii vâlceni vor juca fotbal la Cupa Mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii vâlceni vor juca fotbal la Cupa Mondială
Copiii vâlceni vor juca fotbal la Cupa Mondială

Aceştia vor lua parte la Inter Campus, iniţiativa echipei Internazionale Milano

Marinel Tache, elev în clasa a V-a, zis Biţă, şi Valentin Buşuroi, clasa a VI-a, ambii copii instituţionalizaţi ai Centrului de plasament nr. 5 din Râmnicu Vâlcea vor pleca vineri, 18 septembrie, la Milano. Alături de ei se vor mai urca în autocar un alt băieţel aflat în plasament maternal şi alţi doi minori care sunt cazaţi la una din casele Fundaţiei Inimă pentru inimă, filiala Vâlcea. „De zece ani încoace, FC Internazionale Milano derulează proiecte sociale în România. În acest an, alături de vâlceni vor merge la Cupa Inter Campus copii din judeţele Braşov, Tulcea şi Olt, aceştia jucând fotbal într-o întrecere cu copii din 19 ţări ale lumii. Copiii aflaţi în întrecere vor fi premiaţi pe stadionul Giuseppe Meazza de fotbalişti de marcă ai FC Internazionale Milano“, a spus Lidia Dobre, preşedinta Fundaţiei Inimă pentru inimă. 

În febra pregătirilor

La Centrul de plasament nr. 5, Biţă şi Vali sunt în febra pregătirilor. Se antrenează în curtea centrului, a Şcolii nr. 2 din Râmnicu Vâlcea şi pe stadionul Electra. Emoţionat, Biţă ne-a declarat: „Eu am învăţat fotbal de la fratele meu, Laurenţiu, care a fost şi el plecat anul trecut la Cracovia, prin acelaşi program. Cu Vali, colegul meu, mă antrenez în fiecare zi. Facem condiţie fizică“, a spus piciul vizibil mişcat de plecare. În replică, colegul lui, Valentin Buşuroiu, a declarat: „Nu atât frumuseţile Italiei mă încântă, ci ideea că voi merge să joc fotbal. Eu sunt mijlocaş, îmi place să pasez, iar cu Biţă fac un-doi foarte bun“. Cei doi speră ca viitorul lor să se lege de fotbal.

Îi va însoţi antrenorul Teleşpan

Educatorii au o părere bună despre ei. „Şi unul, şi celălalt sunt nişte copii foarte isteţi, care provin din familii numeroase, cu mai mulţi fraţi şi care în vacanţele de vară sunt luaţi de părinţi, în familie“, ne-a spus educatoarea Monica David, de la Centrul de Plasament nr. 5 din Râmnicu Vâlcea. „Copiii vâlceni vor fi însoţiţi de Dumitru Teleşpan, antrenor în cadrul echipei CSM Râmnicu Vâlcea şi de un reprezentant din partea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea“, a declarat Silvana Radu, de la DGASPC Vâlcea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite