UPDATE Mona Pivniceru a demisionat din CSM, dar nu poate prelua ministerul Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Propunerea lui Victor Ponta la funcţia de ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru, a ajuns în urmă cu câteva minute la sediul Consiliului Superior al Magistraturii. Aici ea şi-a înaintat demisia. Judecătoarea nu poate încă să preia fotoliul de ministru al Justiţiei.

UPDATE Mona Pivniceru şi-a dat demisia din Consiliul Superior al Magistraturii. "Şi-a depus demisia începând cu data de astăzi", a confirmat Monica Prejmăreanu, purtător de cuvânt al CSM.

"La data de 8 august 2012 a fost înregistrată, la Consiliul Superior al Magistraturii, cererea de demisie din funcţia de membru ales al CSM - reprezentant al judecătorilor din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a doamnei judecător Mona Maria PIVNICERU.

Conform prevederilor art. 27 alin 2 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii şi art. 12 alin 2 din H CSM nr. 326/2005 privind aprobarea ROF CSM, ”....lucrările Plenului CSM se desfăşoară în prezenţa a cel puţin 15 membri....”. 

Demisia unui membru ales nu este efectivă şi nu produce efecte juridice până când Plenul CSM nu ia act de aceasta.

Calendarul de şedinţe publice a Plenului CSM a fost stabilit pentru săptămâna 20-24 august 2012, anterior acestei perioade fiind imposibilă reuniunea Plenului în condiţii de cvorum", se arată într-un comunicat al CSM. Practic, Mona Pivniceru nu poate prelua ministerul Justiţiei decât după ce ia act Plenul CSM de demisia ei.

Mona Pivniceru nu a negat, dar nici nu a confirmat clar că ]şi va da demisia pentru a prelua fotoliul de ministru al Justiţiei. Reamintim, Consiliul Superior al Magistraturii a analizat zilele trecute cererea de detaşare de la CSM la Ministerul Justiţiei, însă a respins cererea. Conform legii, Mona Pivniceru nu poate fi şi membru ales în cadrul CSM, dar şi ministru al Justiţiei, acesta fiind un caz de incompatibilitate.

Mona Pivniceru ar fi membru CSM şi dacă şi-ar da demisia

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite