Moldovenii dau năvală în sălile de fitness

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În preajma sărbătorilor de iarnă, numărul abonaţilor la sălile de fitness scade vertiginos. Situaţia se redresează însă în primele zile ale anului, când oamenii vor să scape de

În preajma sărbătorilor de iarnă, numărul abonaţilor la sălile de fitness scade vertiginos. Situaţia se redresează însă în primele zile ale anului, când oamenii vor să scape de kilogramele căpătate pe urma meselor cu sarmale şi cârnaţi.

„Avem aproape de două ori mai mulţi abonaţi în comparaţie cu luna decembrie, majoritatea bărbaţi”, a declarat Mohammad Anwar, asociat la sala de fitness SanGym din Iaşi.

Rezultatele se văd în timp

O parte din cei care vin imediat după sărbători renunţă în scurt timp dacă nu observă schimbările aşteptate. „Pentru a putea vedea rezultate sunt necesare cel puţin trei antrenamente de 60 de minute pe săptămână. Trei luni şi un regim alimentar adaptat organismului este recomandarea mea. Pierderea în kilograme nu se vede la cântar, dar se vede sigur la haine”, a spus Alexandra Mateiciuc, antrenor de aerobic şi fitness în Suceava.

Pentru cei care vin la sala de fitness cu speranţa de a slăbi, antrenorii recomandă exerciţiile cardio, respectiv banda de alergare, bicicleta şi stepper-ul. La acestea se adaugă exerciţiile de forţă, pentru tonifierea musculaturii.

Băcăuanii slăbesc prin dans

Nu doar instructorii de fitness se bucură de creşterea numărului clienţilor. Mulţi dintre băcăuanii care s-au decis să-şi modeleze trupul făcând mişcare s-au adresat cluburilor private de dans sportiv din oraş.

„Am redeschis clubul de numai zece zile, dar avem deja 40 de cursanţi nou înscrişi. Cei care au venit în ianuarie au spus că vor să înveţe dansuri de societate, dar în primul rând vor să slăbească”, ne-a explicat Doru Munteanu, instructor de dans sportiv la Club Fiesta.  Cezara Duţă, Raluca Apetrei, Anca Nechita

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite