Medvedev: susţinem măsurile Moldovei pentru restabilirea ordinii constituţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că susţine acţiunile Republicii Moldova pentru "restabilirea ordinii constituţionale", referindu-se la demersurile comuniştilor de la Chişinău după revoltele sângeroase de la 7 aprilie, ziua rezultatelor alegerilor parlamentare.

Afirmaţiile lui Medvedev au venit în condiţiile în care trimişii speciali ai Uniunii Europene la Chişinău au constatat, în urma unor anchete, grave încălcări ale drepturilor omului după revoltele anticomuniste, în special în cazul persoanelor arestate de autorităţile moldovene şi regimului de vize impus cetăţenilor români.
    
La întâlnirea de luni dimineaţă cu preşedintele moldovean Vladimir Voronin, Medvedev a spus că "noi urmărim cu atenţie ceea ce s-a petrecut şi ce se petrece în Republica Moldova, procesele care au loc" şi "am susţinut şi susţinem măsurile care au fost luate de conducerea Moldovei pentru restabilirea ordinii constituţionale"

"Este foarte important ca Moldova să se dezvolte independent, ca un stat suveran, prosper pentru toţi cei care trăiesc în ţara dumneavoastră", a mai declarat preşedintele rus.

Liderul comunist Voronin i-a mulţumit lui Medvedev pentru susţinere. "Vă suntem foarte recunoscători că, în aceste zile grele, când se încearcă destabilizarea politică în ţara noastră, Rusia a fost prima şi singura ţară care s-a pronunţat în sprijinul puterii legitime a Republicii Moldova", a declarat şeful de stat moldovean.

Dmitri Medvedev a calificat după revoltele din Chişinău ca fiind "inadmisibilă" arborarea steagului României pe clădirile instituţiilor de stat din Moldova. "Ceea ce s-a petrecut în statul nostru vecin, în Moldova, este, din păcate, un exemplu că evenimentele pot să evolueze absolut pe cale anticonstituţională. Acele imagini pe care le-am văzut arătau ceva oribil, când pe principalele clădiri guvernamentale, simboluri ale statului, se încerca arborarea steagurilor altui stat", a declarat Medvedev.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite