Moldoveanca-pilot a zburat cu MIG-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baza Aeriană 95 din Bacău a fost, ieri, gazda primului zbor efectuat de o femeie pilot din România pe un avion supersonic.

Sublocotenentul Simona Maierean a decolat de pe pistă cu o aeronavă de tip MIG - 21 Lancer cu dublă comandă, singura aeronavă capabilă să depăşească viteza sunetului din dotarea armatei române.

Zborul, care a ţinut aproximativ nouă minute, a fost un prim pas din pregătirea Simonei Maierean în vederea pilotării acestui tip de avion.

„A fost diferit faţă de simulator fiindcă acum am avut posibilitatea să simt aerodinamica. Am zburat cu o viteză de 700 km/h ceea ce este puţin pentru un supersonic dar, în următoarele luni, lucrurile vor evolua şi voi depăşi viteza de 1 Mach“, a povestit imediat după aterizare tânăra pilot.

Chiar dacă a fost într-o zi de 13, ea a decolat şi aterizat în condiţii impecabile. Pe timpul zborului, Simona a fost supravegheată de căpitan-comandor Ioan David, cel care îi va fi instructor în perioada de pregătire.

„Nu am zburat cu viteza sunetului. Este primul ei zbor şi este necesar ca mai întâi să se obişnuiască foarte bine cu acest tip de aeronavă”, a declarat David.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite