Blocaj total spre Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul de la Bucureşti la Buzău a fost parcurs în peste 26 de ore
Drumul de la Bucureşti la Buzău a fost parcurs în peste 26 de ore

Zăpada a blocat sub troiene drumul european E85, care leagă Capitala de Moldova. Marţi seară, sute de maşini erau sechestrate într-o coloană lungă, imobilă, între Urziceni şi Buzău.

Ieri-seară, după aproximativ 24 de ore, maşinile erau tot acolo. Avansaseră, totuşi, vreo 300 de metri.

Patinoar ialomiţean

Pe o distanţă de 10 kilometri, peste 300 de maşini au rămas prizoniere în zăpada viscolită. Iar pe măsură ce timpul trecea, coloana se lungea.
Utilajele de deszăpezire au intervenit destul de repede, dar operaţiunea s-a dovedit atât de anevoioasă încât, după multe ore de muncă, s-a avansat doar câţiva metri.

"Scoatem practic maşină cu maşină dintre nămeţi,din păcate, vântul adună zăpada lângă autovehiculele de mare tonaj rămase în drum", a declarat prefectul de Ialomiţa, Mădălin Teculescu.

Ploaia care a căzut ieri-dimineaţă în zonă a înrăutăţit situaţia. Din cauza gheţii, mai multe tiruri au derapat, blocând şi ele drumul. 

După o noapte de chin, oamenii prinşi în nămeţi au primit din partea jandarmilor o bucată de pâine şi o ceaşcă de ceai, aceştia ajungând la maşinile înzăpezite după kilometri întregi de marş.

„Nu ştiu când voi ajunge acasă"

Daniel Gherghel, de 36 de ani, este unul dintre şoferii blocaţi pe E85. A plecat din Bucureşti spre casă, la Buzău, marţi la ora 16.00. Ieri, la ora 18.00, când a fost contactat de "Adevărul" era încă pe drum, înzăpezit între localităţile ialomiţene Ciocârlia şi Căldăruşanca.

"Sunt plecat de 26 de ore din Bucureşti şi nu ştiu când voi ajunge acasă. Drumul este în continuare blocat, iar coloana de maşini e cât vezi cu ochii. Nevastă-mea mă sună disperată, din oră-n oră, iar eu n-am avansat decât 300 de metri", ne-a spus Daniel Gherghel.

„Până acum, am sunat de şase ori la 112, cerând ajutor. N-a venit nimeni, nu se întâmplă absolut nimic. Au venit doar câţiva jandarmi care au împărţit apă şi pâine, dar au ajuns abia azi de dimineaţă (ieri - n.r).

Toată noaptea fiecare s-a descurcat cum a putut. Norocul meu a fost că, în Bucureşti, am oprit la o benzinărie şi mi-am luat câteva cornuri şi biscuiţi, că altfel făceam foamea", a povestit Daniel Gherghel. 

Recomandări ignorate

Autorităţile, prin vocea prefectului Mădălin Teculescu, susţin că partea mare de vină pentru situaţia de pe E85 aparţine şoferilor, care au ignorat recomandările şi s-au încăpăţânat să plece spre zonele blocate.

Pentru a evita situaţii similare, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, împreună cu Poliţia Rutieră au luat hotărârea închiderii circulaţiei pe autostrada A2, între Bucureşti şi Drajna.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite