Moldova, ticsită cu radare fixe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii rutieri vor să suplimenteze în acest an numărul radarelor fixe de pe cele mai circulate şosele din regiunea de nord-est. „În perspectivă, sistemul urmează să fie extins”,

Poliţiştii rutieri vor să suplimenteze în acest an numărul radarelor fixe de pe cele mai circulate şosele din regiunea de nord-est.

„În perspectivă, sistemul urmează să fie extins”, ne-a spus Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Suceava. În total, opt radare fixe vor apărea în Suceava şi Botoşani, iar în Neamţ alte trei.

Aparatele deja existente au făcut de la începutul anului zeci de „victime” printre şoferii vitezomani.

În a-proape două luni, radarele fixe de pe şoselele din judeţul Vrancea au prins pe picior greşit nu mai puţin de 50.000 de şoferi „grăbiţi”, iar 2.000 dintre aceştia circulau cu peste 100 de kilometri la oră.

 „Aparatele sunt de tip CODEC CO1 şi sunt certificate de Biroul Român de Metrologie Legală. În urma instalării lor s-a diminuat numărul accidentelor rutiere iar şoferii circulă cu mai multă prudenţă”, a precizat Mariana Apostol, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vrancea.

Pe drumurile din judeţul Iaşi lipsesc radarele fixe, dar în curând vor apărea şase astfel de aparate.

„Proiectul este încă în curs de desfăşurare. Cel mai probabil, acestea vor fi montate pe drumul european 583”, ne-a spus Augustin Capră, şeful interimar al Poliţiei Rutiere Iaşi.

Unde găsim radarele fixe

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite