Moldova peticită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şantier Lucrările din marile oraşe începute în preajma campaniei electorale au fost date uitării Doar câţiva muncitori mai lucrează la asfaltări, înlocuirea bordurilor sau la

Şantier Lucrările din marile oraşe începute în preajma campaniei electorale au fost date uitării

Doar câţiva muncitori mai lucrează la asfaltări, înlocuirea bordurilor sau la construirea de pasaje importante.

La mai puţin de o lună de la alegerile locale, zgomotul utilajelor de pe şantierele electorale din Moldova abia se mai aude. Un şantier important din Iaşiul condus de Gheorghe Nichita (PSD) este cel de la Hala Centrală.

Deşi în ultimele două săptămâni vremea a fost prielnică lucrărilor, pe şantierul de la Hala Centrală muncitorii puteau fi număraţi pe degete. Nu la fel s-a întâmplat în timpul campaniei electorale, când la realizarea pasajului a lucrat o armată de oameni. O situaţie similară se regăseşte pe Calea Chişinăului din Iaşi . "Au scos bordurile şi le-au lăsat aşa. Ce-l doare capul pe primar? Doar a trecut campania!", a comentat ieşeanul Răzvan Lungu.

Reprezentanţii primăriei vin cu o explicaţie tehnică. "Nu se mai asfaltează pentru că am intrat în etapa a doua de asfaltare şi suntem în faza de licitaţie. Până la sfârşitul lunii lucrările vor fi reluate", ne-a declarat Andrei Trofor, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.

Asfaltări la foc automat

La Botoşani, situaţia nu este departe de cea de la Iaşi. Lucrările de reabilitare a drumurilor au blocat oraşul aproape doi ani. Motivele invocate de autorităţi sunt lipsa forţei de muncă, dar şi numărul mare de maşini.
Edilul Cătălin Flutur (PDL) a reuşit să găsească o soluţie pentru această problemă doar în perioada alegerilor locale, când firmele de contrucţii munceau de zor în tot Botoşaniul. După alegeri, lucrările au fost stopate în mai multe zone din oraş.

Şi băcăuanii au avut parte de aceeaşi reţetă, primarul Romeo Stavarache (PNL) devenind mult mai activ în special în preajma campaniei. Atunci au fost demarate lucrările pentru consolidarea Spitalului Municipal Bacău şi pentru amenajarea parcului de la Catedrala "Înălţarea Domnului". Au fost accelerate şi lucrările de la Podul Şerbăneşti.

Aceste obiective s-au dovedit importante doar în campanie, şantierele fiind acum întreţinute doar cu câte doi-trei muncitori.

Guri de canal acoperite cu asfalt

La Câmpulung-Moldovenesc (judeţul Suceava), asfaltările electorale s-au făcut peste noapte. Graba edililor a dat însă peste cap lucrările, deoarece toate canalele de scurgere de pe strada principală a oraşului au fost acoperite cu asfalt.

"Cei care au efectuat lucrarea ştiu exact unde este fiecare gură de canal. Până la terminarea lucrărilor totul se va rezolva", ne-a declarat Gabriel Şerban (PNL), primarul din Câmpulung Moldovenesc. (Au contribuit Mihaela Iacob, Mircea Merticariu, Sandrinio Neagu, Alex Nechita şi Mihai Boicu)

Lucrările continuă ca la alegeri

Există şi oraşe în care se lucrează la fel ca în preajma campaniei electorale. La Piatra Neamţ, oraş condus de Gheorghe Ştefan (PDL), lucrările de amenajare a parcărilor şi de pavelare a trotuarelor continuă. Aflat la al treilea mandat, Decebal Bacinschi (PSD) a început să modernizeze străzile municipiului Focşani la începutul anului. Muncitorii lucrează cu acelaşi spor ca în campania electorală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite