Piraţii somalezi au atacat un vas care se îndrepta spre Mogadiscio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piraţii somalezi au atacat un vas care se îndrepta spre Mogadiscio
Piraţii somalezi au atacat un vas care se îndrepta spre Mogadiscio

Piraţii somalezi au pătruns joi la bordul unui vas sub pavilion panamez care se îndrepta spre Mogadiscio şi l-au ucis pe căpitanul sirian după acesta a refuzat să îndrepte nava spre larg, transmite BBC.

Comandantul vasului a refuzat să întoarcă nava de la intrarea în portul somalez Mogadiscio, capitala statului est-african, iar piraţii care au încercat să deturneze vasul l-au ucis pe sirian. Autorităţile somaleze au anunţat şi alţi trei răniţi printre membrii echipajului.

Piraţii l-au ucis pe căpitan după ce acesta a refuzat să întoarcă nava. De obicei, trimitem poliţia când navele comerciale intră în rada portului, dar piraţii se aflau deja la bord. Au deschis focul şi au rănit un poliţist, a declarat ministrul porturilor, Abdiasis Hassan.

Citiţi şi:


Căpitanul era de origine siriană iar trupul său a fost coborât în port. Numele navei este Barwaqo, a precizat Ahmed Abdi, un oficial portuar citat de Reuters, adăugând că alţi trei membri ai echipajului au fost răniţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Uniunii Africane, Barigye Ba-Hoku, soldaţii noştri au deschis focul asupra a două bărci care încercau să captureze nava. Am primit mesaje prin care ni se cerea ajutorul şi am intervenit.

Trupele de menţinere a păcii ale Uniunii Africane şi poliţia somaleză au reuşit să respingă atacul piraţilor somalezi şi să salveze nava, care naviga sub pavilion panamez. Un poliţist a fost rănit în timpul confruntării.

  • Începând cu 1991, când guvernul de la Mogadiscio nu mai are o inflenţă la fel de mare în teritoriu, piraţii somalezi operează în mod obişnuit în Golful Aden, situat la sud de Peninsula Arabia.
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite