Modernizează drumurile de la graniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul judeţean care leagă oraşul Curtici cu DN 79 Arad – Oradea este în reparaţii. O primă porţiune de 3,5 kilometri, proaspăt reabilitată, a fost dată în folosinţă ieri. Reabilitarea

Drumul judeţean care leagă oraşul Curtici cu DN 79 Arad – Oradea este în reparaţii. O primă porţiune de 3,5 kilometri, proaspăt reabilitată, a fost dată în folosinţă ieri. Reabilitarea acestui sector de drum face parte dintr-un concept comun al judeţelor Arad şi Bekes (Ungaria) de reabilitare a drumurilor în zona de frontieră. Pentru acest tronson s-a cheltuit peste un milion de euro.

Aproximativ 600.000 de euro au fost acordaţi printr-un program Phare, diferenţa fiind finanţată din bugetul Consiliului Judeţean Arad. Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a spus că, în etapa a doua a proiectului, care va demara la primăvara, vor fi modernizaţi încă 3,7 kilometri de drum.

Etapa a doua, tot cu bani phare

„Proiectul va contribui la îmbunătăţirea infrastructurii fizice de transport în regiunea de frontieră, fluidizarea traficului transfrontalier de pasageri şi mărfuri, având ca rezultat dezvoltarea schimburilor economice şi turistice în zona graniţei”, a afirmat Ioţcu. Finaţarea pentru partea a doua a proiectului este asigurată printr-un program Phare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite