Iași: Modelul Adina Cărpuşor: A cucerit Italia cu un zâmbet (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iași: Modelul Adina Cărpuşor: A cucerit Italia cu un zâmbet (PORTRET)
Iași: Modelul Adina Cărpuşor: A cucerit Italia cu un zâmbet (PORTRET)

Din 2004 lucrează ca model şi ca asistentă TV în Peninsulă. Vrea să devină vedetă de televiziune, dar şi o ofertă a unui designer autohton ar face-o fericită.

Când a plecat în Italia, în 2004, nu ştia ce avea să-i rezerve viitorul. Ştia că arată bine, un concurs de frumuseţe i-o confirmase încă din timpul liceului. Atunci a fost aleasă Miss Roman. Şi mai ştia că dacă rămâne în ţară, nefiind dintr-o familie prea înstărită, îi era aproape imposibil să se facă remarcată, să-i fie apreciate calităţile.

Şi-a luat inima în dinţi şi a plecat în Vest, la sora ei. Şi-a deschis un magazin în Bologna. „Din nefericire, afacerea nu a mers şi aşa m-am gândit că poate ar trebui să-mi încerc norocul în modă“, îşi aminteşte tânăra. 

Vrea „pe sticlă“

Pe podium a debutat tot la Bologna, după care au urmat invitaţii la Milano şi Roma. Drumurile erau din ce în ce mai dese, semn că avea succes, aşa că a decis să se mute la Milano, unde locuieşte şi acum. Moda, televiziunea, Italia i-au oferit o nouă viaţă, noi perspective. De la băncile şcolii, încrustate cu pixul, a ajuns la rochii de valoare inestimabilă, încrustate cu cristale Swarovski, în culisele prezentărilor de modă, printre zeci de stilişti şi de nume mari ale modelingului, ale designului vestimentar. „Îmi place acest domeniu. Mă simt admirată şi frumoasă“, spune Adina.

Cum modelingul este o carieră care adesea se sfârşeşte timpuriu, ea se bucură de prezentul succes, dar are alte planuri de viitor.  De luni bune lucrează în televiziune şi spune că acolo i-ar plăcea să rămână. La început, era doar prezenţa care atrăgea telespectatorii la o emisiune sportivă difuzată de televiziunea Odeon. A promovat, devenind asistenta prezentatorului, aşa că-şi petrece săptămânal câteva ore bune în studiourile TV. Îi place „pe sticlă“ şi vrea să câştige cât mai mult spaţiu. Cine ştie? Poate va avea şi propria emisiune.

Până atunci însă participă cât de des poate la prezentări, weekend-urile fiiindu-i pline. Merge constant şi în Elveţia, etalând bijuterii de firmă, pozează pentru publicaţii care au colaborat şi cu Monica Columbeanu şi lucrează ca hostess, prin agenţia din Milano care o reprezintă. Uneori iese cu prietenii prin cluburi sau este invitată la evenimente mondene.

Adina îşi spune deschis povestea de succes pentru că este, în mare parte, rezultatul unei munci asidue şi a unei bătălii cu ideile preconcepute, care nu îi avantajează pe românii care încearcă să-şi transforme în realitate visul... italian.

Profil
Născută. 11 octombrie 1988, Roman.
Studii. A absolvit Grupul Şcolar „Vasile Sav“ din Roman.
Familie. Are patru surori.

Intrebări şi răspunsuri
Cum ai debutat în televiziune?
Eram model de ceva timp şi am primit o invitaţie la TV într-un program sportiv, ca show-girl, după care am început încet-încet să prezint emisiuni. 
Care sunt planurile tale de viitor?
Sunt multe. Nu ştiu pe care voi reuşi să le duc la bun sfârşit. Mi-aş dori enorm de mult să ajung „bebeluşă“ la varianta din Italia a Cronicii Cârcotaşilor. Bineînţeles, nu aş refuza o ofertă serioasă nici de la o televiziune românească.

Ce-i place
În primul rând, ceea ce face: televiziunea, prezentările. Când vine acasă se răsfaţă cu tochitură moldovenească. În Italia, preferă mâncărurile rafinate. Nu are nevoie de sport de întreţinere, dar nu ratează niciodată programul de înot la piscină. „Îmi plac foarte mult şi maşinile. Am propriul BMW“, spune Adina.
Ce nu-i place
Deşi se învârte în cercuri selecte, recunoaşte că nu este o mare fană a persoanelor cu mulţi bani, pe care le găseşte uneori prea superficiale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite