Moda, de la second hand la Viena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noile colecţii de îmbrăcăminte le aduc pe bănăţence în magazine

La început de sezon, bănăţencele caută culori metalizate: roşu, verde sau mov. Toamna aceasta sunt la modă atât clasicele rochii negre, cât şi rochiile „gogoşar”.

Bănăţencele cu venituri lunare sub 1000 lei îşi pot înnoi complet garderoba din magazinele din bazar cu doar o treime din salariu. Vânzătoarele spun că timişorencele preferă bijuterii cât mai mari, de toate culorile, cu imitaţii din pietre preţioase.

Când e vorba de culori, clientele nu sunt pretenţioase. Singura condiţie este ca nuanţele să fie cât mai vii. Cea mai mare înghesuială este la pantofii din imitaţie de piele, care au pe talpă scrise nume de firme mari, dar preţuri mici. Încălţămintea contrafăcută costă între 25-35 lei perechea.

Clasicul,la mare căutare

Femeile cu venituri între 1000 şi 2000 de lei aleg să-şi înnoiască garderoba în marile centre comerciale. Magazinele de aici şi-au umplut rafturile cu oferta de toamnă-iarnă. În acelaşi timp, comercianţii au încă stocuri importante de marfă din sezonul de vară.

Femeile se îndreaptă spre paltoanele lungi şi pantalonii cu tăietură clasică, obligatoriu negri. La capitolul încălţăminte, timişorencele aleg  pantofii platformă, din nou la modă, cu condiţia ca talpa să fie ortopedică. Foarte căutate sunt şi rochiile elegante, simple sau în carouri.

Pentru timişorencele cu salariu peste 2000 de lei, hai-nele „de firmă” sunt o condiţie obligatorie a noului sezon. Paltoanele cu volum sau fustele „gogoşar” sunt atracţia principală a raioanelor de lux. Cele mai căutate materiale din această toamnă sunt catifeaua şi pielea. În privinţa accesoriilor, timişorencele aleg eşarfele în nuanţe pământii şi curelele cât mai late. Cât despre genţi, bănăţencele le aleg pe cele mai încăpătoare, fie că sunt de lac sau piele.

Ponturi  pentru doamne

Timişorencele care vor să-şi cumpere haine de firmă, dar nu au buget, pot face o vizită în magazinele second-hand. Doamnele pot găsi haine de la Hennes sau Esprit, la numai câţiva lei. Cele care vor să-şi etaleze plasele de cumpărături pe marile bulevarde ale Vienei se vor bucura de preţuri mai mici decât în România. În sezonul reducerilor de iarnă, preţurile hainelor le concurează chiar şi pe cele din magazinele second-hand româneşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite