Modă de criză: uniforme marca Primăria din Şiria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniformele au fost create de o renumită casă de modă din Arad şi au devenit preferatele angajaţilor.

După ce clădirea Primăriei „s-a îmbrăcat” în haine noi, a venit şi rândul funcţionarilor să adopte o nouă modă. Primarul comunei Şiria, Valentin Bot, şi-a îmbrăcat funcţionarii în uniforme, idee considerată mai mult decât bine venită, atât pentru consilieri, cât şi pentru angajaţi. Pe de-o parte, conducerea primăriei este foarte mulţumită şi apreciază măsura ca binevenită pe vreme de criză, când banii de la bugetul local trebuie număraţi de două-trei ori înainte de a fi cheltuiţi. De celalată parte, funcţionarii spun că noua uniformă îi scapă de stresul din fiecare dimineaţă, când stăteau destul de mult pe gânduri când venea clipa să se îmbrace pentru serviciu. Uniformele au fost gândite şi create la Casa de modă „Chic” şi achitate din banii Primăriei. „Conform contractului colectiv de muncă, trebuia să le dăm angajaţilor bani să-şi cumpere ţinute decente. Noi le-am dat ţinutele”, a declarat Valentin Bot, primarul Şiriei.

Cravată portocalie şi bluze
Astfel, fiecare dintre cei 40 de angajaţi ai Primăriei au primit două costume. Costumul bărbătesc este compus din cămaşă albă, pantalon, sacou bleumarin şi cravată orange. De asemenea, costumul de damă este format din două bluze albe, o pereche de pantaloni, o fustă, două sacouri şi o vestă de culoare bleumarin. Fiecare costum a costat 300 de lei. Executivul Şiriei nu s-a limitat la a-i îmbrăca pe cei care muncesc direct cu populaţia. Astfel, angajaţii de la Serviciul de salubrizare au primit salopete, iar femeile de serviciu halate. Conform Regulamentului de ordine interioară impus de primar, angajaţii sunt obligaţi să vină, zilnic, la serviciu, în uniformă. Cine uită să-şi îmbrace ţinuta de lucru riscă să fie pus absent. „Ei trebuie să aibă o prestanţă faţă de contribuabil şi de aceea se impune să vină cu o ţinută decentă”, a mai spus primarul.

Uniforma te scapă de stres
Angajaţii spun că iniţiativa primarului este binevenită, cu atât mai mult cu cât în fiecare dimineaţă nu ştiau cum să se îmbrace înainte să plece la serviciu. „E mai bine cu uniformă. Că şi aşa ne făceam griji cum să ne îmbrăcăm, cu ce să ne îmbrăcăm”, a spus una dintre angajatele Primăriei Şiria.

Ei trebuie să aibă o prestanţă faţă de contribuabil şi, de aceea, ţinuta decentă este obligatorie

Valentin Bot, primar Şiria

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite