Mocăniţa pufăie pe străzile Sucevei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micul trenuleţ îi va transporta gratuit pe suceveni. Sucevenii vor auzi ţignalul mocăniţei astăzi la prânz, când trenuleţul va porni în „voiajul inaugural”.

Şefii judeţului au cheltuit peste 25.000 de euro pentru a monta aproape 600 de metri de şină, pe care va circula o mocăniţă închiriată.

Trenuleţul va pleca din „Gara Cernăuţi”, amenajată în faţa Casei de Cultură, va opri în „Gara Suceava” la Palatul Administrativ şi va ajunge în „Gara Bucovina”, în faţa Complexului Muzeal Bucovina. Mocăniţa are trei vagoane, acoperite cu prelată pentru a-i feri pe călători de ploaie sau ninsoare, şi aproape 40 de locuri. Călătoriile vor fi gratuite pe toată perioada în care mocăniţa va rămâne în centrul municipiului Suceava.

„Se strică asfaltul, care şi aşa era numai găuri”

Dacă pentru oficialităţi mocăniţa este un mod de a promova Bucovina, pentru oamenii de rând totul este catalogat drept un circ ieftin. „Se strică asfaltul, care şi aşa era numai găuri. În loc să facem străzi noi, punem mocăniţă”, a spus Vasile Pelinari, un sucevean. 
Mocăniţa este doar una dintre atracţiile pe care le-a pregătit Consiliul Judeţean localnicilor şi turiştilor, cu prilejul aniversării a 90 de ani de la Unirea Bucovinei cu România.

În faţa Casei de Cultură a fost reconstituit pridvorul Mănăstirii Humorului, o clopotniţă, o casă ţărănească şi o iesle cu scena naşterii lui Iisus, care vor fi luminate non-stop şi de unde se vor auzi colinde până la sfârşitul anului.

Plimbări gratuite şi cu trăsura

Pentru cei care nu vor mai prinde loc în mocăniţă, există alternativa unei plimbări cu trăsura. De astăzi şi până la sfârşitul lunii decembrie două trăsuri, pentru care Consiliul Judeţean Suceava a plătit peste 10.000 de euro, vor asigura gratuit transportul localnicilor şi turiştilor pe două trasee.

Birjarii îmbrăcaţi în costume negre, îşi vor conduce musafirii pe traseele: Palat Administrativ - Bibliotecă - Brădet - Muzeul Satului - Cetatea de Scaun şi respectiv Casa Culturii - Cinema Modern - Cetatea Zamca.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite