Moarte suspectă în Spitalul din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 27 de ani, internată la Spitalul Judeţean Suceava, a murit în condiţii suspecte după o operaţie de cezariană. Maria Magdalena Birău, însărcinată în luna a noua, a fost

O femeie de 27 de ani, internată la Spitalul Judeţean Suceava, a murit în condiţii suspecte după o operaţie de cezariană. Maria Magdalena Birău, însărcinată în luna a noua, a fost internată marţea trecută. Femeia a adus pe lume o fetiţă, de 2,9 kilograme, iar starea mamei şi a copilului părea bună.

La scurtă vreme, Mariei Birău i s-a făcut rău, iar medicii au supus-o imediat unei noi intervenţii chirurgicale, pentru peritonită. Cum starea femeii nu s-a îmbunătăţit, operaţuia a fost reluată vineri seară. A doua zi dimineaţă mama celor patru copii era deja moartă.

Mihai Birău, soţul decedatei, îi acuză pe medicii de moartea soţiei. Bărbatul spune că doctorii i-au luat bani pentru că i-au operat soţia şi nici nu i-au spus că starea ei este critică. În replică, medicii susţin că femeia suferea de o boală gravă. "Am explicat familiei că nu sunt Dumnezeu.

A beneficiat de investigaţii amănunţite, transfuzii de sânge, medicamente scumpe. Peritonita de cauză apare mai târziu, nu în primele 48 de ore de la operaţie. Suspiciunea mea este că moartea a survenit pe fondul debutului de leucemie, boală agravată la naştere", a declarat Cornelia Hîncu, unul din medicii care au supravegheat-o pe gravidă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite