Mititelu a bătut un suporter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul „Universităţii“ Craiova este cercetat penal pentru lovire şi alte violenţe, riscând  trei luni de închisoare. Adrian Mititelu a fost implicat într-un scandal care s-a lăsat cu bătaie. Oficialul „Ştiinţei“ a declarat că un grup de tineri beţi l-au agresat, moment în care a ripostat.

Din declaraţiile oficialului „Ştiinţei“, un grup de tineri beţi l-au împiedicat să intre în curtea propriei locuinţe, l-au înjurat şi au aruncat cu un pahar după el, moment în care a reacţionat, dându-i câteva palme unuia dintre ei. Incidentul în care este implicat patronul „Universităţii“ a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în faţa barului „Pub’s Pub” din Craiova, vizavi de locuinţa lui Adrian Mititelu.

Citiţi şi:

Craiova: EXCLUSIV: Mititelu riscă dosar penal pentru loviri şi alte violenţe (UPDATE)
Mititelu - "E o jignire să spui că Universitatea a cedat vreun meci"
Mititelu răspunde facţiunii Sezione Ultra

Conform declaraţiilor Florentinei Popescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Dolj, s-a dispus întocmirea actelor premergătoare începerii urmării penale împotriva lui Adrian Mititelu, în prezent efectuându-se cercetări pentru a se stabili exact circumstanţele în care s-a produs incidentul:

„Din primele cercetări, se pare că doi tineri din Craiova, care ieşiseră din barul „Pub’s Pub”, l-au văzut pe Adrian Mititelu în faţa locuinţei sale şi i-au adresat injurii. De aici şi până la bătaie nu a mai fost decât un pas. Ulterior, unul dintre cei doi tineri, Măceluică Marius, de 27 de ani, din Craiova, s-a prezentat la Secţia 1 de Poliţie din Craiova unde a depus plângere penală împotriva patronului echipei din Bănie”.

Aceasta spune că, ulterior, se pare că s-a iscat un conflict şi în barul „Pub’s Pub”, între două grupuri de tineri. „La scurt timp după incident, încă un conflict a izbucnit în barul aflat vizavi de locuinţa lui Mititelu, fiind sparte câteva pahare. Patronul localului a refuzat, însă, să depună plângere penală pentru distrugere“, a mai adăugat Florentina Popescu. Din primele cercetări ale poliţiştilor reiese că cei care au  produs prejudicii materiale în „Pub’s Pub” au fost Petrişor Crăciun, un apropiat al patronului „Ştiinţei“, şi Claudiu Mititelu, o rudă a acestuia.

„Nişte drogaţi nu m-au lăsat să intru în casă“

Potrivit declaraţiilor lui Adrian Mititelu, acesta ajunsese acasă în jurul orei 2.30 şi nu a  putut intra cu maşina în curte. „Pe trotuar se afla un grup de tineri beţi, pe care i-am rugat să se dea la o parte să pot intra. În momentul acela, unul dintre ei a început să ţipe, să urle, să mă înjure şi a aruncat cu un pahar spre mine. Mi-am simţit casa şi familia ameninţate şi am reacţionat ca orice om normal.

I-am dat câteva palme individului. M-am săturat de prejudiciile cauzate de oamenii care se strâng în barul de vizavi. Am găsit urină şi fecale în faţa porţii în mai multe rânduri şi o spun cu toată responsabilitatea, în barul ăsta, în fiecare seară, se adună numai drogaţi, beţivani, oameni de cea mai joasă speţă”, a declarat patronul echipei „Universitatea” Craiova, Adrian Mititelu.

Locuitorii de pe strada Fraţii Buzeşti, locul incidentului, au susţinut varianta lui Adrian Mititelu. Ei se plâng că nu au linişte seară de seară din cauza tinerilor. „Ne-am săturat  în fiecare zi de aceleaşi probleme, de mizeria de la poartă şi de nopţile nedormite până la patru dimineaţa din cauza gălăgiei şi scandalurilor lor. Iar reacţia domnului Mititelu, atunci când individul a aruncat cu paharul în el, mi se pare normală, având în vedere prin ce trecem noi în ultima vreme”, a declarat Andreea Ilioiu, o vecină a lui Adrian Mititelu.

Bodyguarzii lui Mititelu au făcut ordine

Pe de altă parte, tânărul craiovean implicat în scandal, Marius Măceluică, are o cu totul altă variantă a cursului întâmplărilor. „M-am dus la ora 2.00 la barul respectiv, iar Mititelu era peste drum, foarte agitat. Am intrat în bar şi peste 15 minute au venit două gorile. Unul dintre bodyguarzi a început să lovească în stânga şi în dreapta.

A dat în mixerul de amplificare, iar eu am ieşit din aglomeraţie atunci. Mititelu era în faţa barului şi m-a luat pur şi simplu la bătaie, mi-a dat pumni şi picioare. Au fost mai multe persoane rănite, dar eu sunt singurul care a depus plângere”, a declarat Măceluică.

Oficialul  „Ştiinţei“ se dă victimă

Mititelu a recunoscut că a chemat două persoane la faţa locului. „Când m-am văzut singur cu puhoiul acela de lume beată am chemat două persoane, dar nu bodyguarzii mei. Nici măcar nu au constituţia unor bodyguarzi”, a mai precizat patronul Ştiinţei.

Adrian Mititelu a explicat ieri că va depune plângere împotriva celui care a aruncat cu un pahar de bere spre el, considerându-se victimă în incidentul de vineri spre sâmbătă noaptea. „Normal că voi depune plângere şi aş vrea să ştie toată lumea că eu în acest scandal am fost victimă, nu agresor. Sunt numai minciuni şi credeţi-mă că vreau să mă mut de acolo, deoarece nu mai suport drogaţii din faţa acelui bar”, a explicat Mititelu.

Precedentul MM Stoica

Cazul lui Mititelu nu este unul singular în fotbalul românesc. În 2005, pe când era manager la Steaua, Mihai Stoica s-a enervat pe un suporter care îl înjura şi a coborât din lojă pentru a-i aplica o corecţie fizică acestuia.

image

Marius Măceluică susţine că a fost agresat de patronul „Ştiinţei“  Craiova

Alt conducător violent din România este Ştefan Chiţu, preşedintele lui CSM Ploieşti, care s-a făcut cunoscut după ce a bătut un jucător, Eduard Bica, dar şi un ziarist de la „Monitorul de Prahova”, Ionel Luţan.

Patronul „Ştiinţei“ riscă închisoare

Pentru infracţiunea de “lovire şi alte violenţe” pedeapsa este de la una la trei luni de închisoare sau amendă. Situaţia se schimbă dacă victima se prezintă în timpul anchetei cu un certificat medico-legal, potrivit căruia ar necesita până la 20 de zile de spitalizare. Atunci pedeapsa se ridică la trei luni până la doi ani de închisoare sau amendă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite