Mitingul de protest al femeilor împotriva vârstei de pensionare a fost amânat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitingul de protest al femeilor împotriva vârstei de pensionare a fost amânat
Mitingul de protest al femeilor împotriva vârstei de pensionare a fost amânat

Mitingul de protest anunţat de Organizaţia de Femei a PRM, care ar fi trebuit să se desfăşoare, sâmbătă, între orele 13,00-14,00, în Piaţa Victoriei din Capitală, nu a mai avut loc.

Preşedintele organizaţiei, Ruxandra Lungu, a declarat, pentru Agerpres, că evenimentul s-a amânat, întrucât şeful de campanie al PRM, Marius Marinescu, a considerat că ''toate forţele din partid trebuie concentrate pentru mitingul împotriva fraudării alegerilor prezidenţiale, organizat pe 14 noiembrie''.

Femeile peremiste urmau să protesteze faţă de intenţia guvernanţilor de a majora vârsta de pensionare.

''OFRM se opune vehement intenţiei guvernanţilor de a majora vârsta de pensionare a românilor la 65 de ani, pentru femei, şi la 70 de ani, pentru bărbaţi. (...) Organizaţia de Femei a PRM propune revenirea la vechiul sistem de pensionare: la 57 de ani pentru femei şi 55 de ani, la cerere, respectiv 62 de ani, pentru bărbaţi şi 60 de ani, la cerere, paralel cu realizarea unui program naţional de stimulare a revenirii în ţară a românilor plecaţi în străinătate şi de facilităţi pentru întreprinderile care creează noi locuri de muncă'', consideră preşedintele organizaţiei de femei, Ruxandra Lungu.

Femeile peremiste apreciază intenţia guvernanţilor de a majora vârsta de pensionare un ''act criminal'', care va produce un ''genocid lent'' în rândul naţiunii române

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite