Miticii de Banat atacă pe zebră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Violenţa provocată de incidentele din trafic a scăpat total de sub controlul Poliţiei. Maşini vandalizate, bătăi şi ameninţări cu pistoale sunt câteva dintre metodele prin care şoferii încearcă să-şi facă dreptate.

La Timişoara au loc tot mai multe violenţe în trafic. Cel mai recent caz s-a produs ieri dimineaţă, la ora 06.00. Un taximetrist şi trei tineri au provocat scandal pe motivul priorităţii în intersecţia străzilor Gheorghe Lazăr cu Gheorghe Dima.

Altercaţia s-a consumat în faţa Farmaciei Vlad, pe trecerea de pietoni, unde, în urma conflictului, maşina taximetristului, un Ford, a ajuns cu geamurile sparte. „Maşina Volkswagen a blocat maşina a taximetristului şi apoi tinerii din Volkswagen au spart geamurile autoturismului Ford”, a spus Marinela Apostolache, purtătorul de cuvânt al Poliţiei. „După altercaţie, maşina VW a fost abandonată în intersecţie, cu cheile în contact”, a mai completat aceasta.

L-au blocat cu tupeu

Oliver Nădăşeanu, de 29 de ani, şoferul de taxi, spune că a fost blocat în trafic. „Mi-au tăiat calea, i-am claxonat şi au fost foarte deranjaţi. M-au blocat în intersecţie”, a afirmat taximetristul. „Toţi cei din Volkswagen erau băuţi şi au devenit violenţi la venirea unei maşini de teren. Mi-au spart geamurile şi m-au lovit. Colegii mei, care au intervenit, s-au ales cu nasul şi capul spart”, a mai povestit Nădăşeanu.

Taximetristul a mai afirmat că, la verificarea prin staţie a numerelor de înmatriculare ale maşinii de teren, MM 13 BOX, poliţiştii au aflat că aceasta figurează ca fiind furată. Poliţia l-a identificat pe Ionuţ Andric, de 24 de ani, unul dintre cei din Volkswagen. „Pe motiv că i-am tăiat calea, şoferul de taxi s-a enervat. La semafor a ieşit la noi şi ne-a dat cu spray de piper în maşină”, a susţinut Andric. „Nu ştiu ce s-a întâmplat mai departe pentru că am fugit”, a completat tânărul.

Scandaluri tot mai dese

Un incident similar s-a petrecut la sensul giratoriu din Complexul Studenţesc, unde o persoană a fost fugărită de un şofer pe motiv că i-ar fi sărit în faţă, pe zebră. „Pietonul a trecut strada regulamentar prin faţa unei Dacii. Şoferul a frânat brusc, a ieşit din maşină şi a început să-l fugărească pe pieton”, a afirmat un martor ocular.

Alt incident similar s-a petrecut relativ recent pe strada Emanoil Ungureanu. Un şofer, lovit uşor din spate, a ieşit din maşină, l-a ameninţat cu pistolul şi l-a agresat pe cel care l-a atins cu maşina. Directorul Muzeului de Artă, Marcel Tolcea, a fost agresat şi s-a ales cu maşina de serviciu vandalizată de un grup de ţigani care au blocat cu maşina lor accesul la muzeu.

Reprezentanţii Poliţiei Timiş nu au putut să explice ce măsuri au luat în cazurile de mai sus. Pentru şeful Poliţiei Judeţului Timiş, Săndel Palade, realitatea aceasta pur şi simplu nu există. „În Timişoara nu au avut loc incidente majore”, a afirmat nonşalant Palade.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite