Mită la „Restituirea Proprietăţilor”: O parte din şpaga pentru Baciu a fost găsită la soţul unui fost conslier la Ministerul de Interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Ciubotaru, soţul fostei consiliere ministeriale Camelia Andruşenco, a fost reţinut astăzi, în dosarul „Mită la Restituirea Proprietăţii".

El este acuzat de complicitate la trafic de influenţă. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti urmează să ia în discuţie astăzi propunerea DNA de arestare prevenitivă pentru 29 de zile al lui Gheorghe Ciubotaru.

În acest dosar mai sunt arestaţi preventiv soţia sa, Camelia Adruşenco, fostul consilier al ministrului de Interne Cristian David, precum şi Remus Baciu, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

Pretenţii

Remus Baciu, care avea şi rang subsecretar de stat, este acuzat de procurorii anticorupţie de trafic de influenţă, după ce în perioada iunie - august 2011, ar fi pretins prin intermediul Cameliei Andruşenco, 15% din valoarea despăgubirilor acordate de ANRP pentru persoanele deposedate abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989.

Şpaga era solicitată pentru a face demersurile pentru urgentarea soluţionării dosarelor i remiterea banilor cuveniţi, prin convertirea sumelor în acţiuni la Fondul Proprietatea. Baciu şi Andruşenco au fost prinşi în flagrant în timp ce împărţeau o tranşă din şpagă, iar după arestarea lor, o parte din mită a fost găsită la Ciubotaru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite