Mită ascunsă în ghiveciul cu flori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oana Badea, membru PDL şi secretar de stat la Ministerul Educaţiei, a declarat, la Realitatea TV, că un primar din partea Opoziţiei a încercat s-o mituiască.

"La cabinetul meu a venit un primar care a vrut să-mi lase o floare, cu ghiveci frumos ambalat. (...) Consilierele mele au găsit în interior un plic. Am trimis îna­poi banii primarului respectiv", a povestit Oana Badea.

Pentru că refuză să dezvăluie identitatea primarului, Oanea Badea ar putea fi trasă la răspundere, susţine avocata Mariana Ştefan: "Doamna Badea intră sub incidenţa legii. Se poate face vinovată de nerespectarea art. 264 din CP. Practic, prin nedenunţare a dat un ajutor unui infractor, fără o înţelegere prealabilă".

Pe de altă parte, avocata Domnica Carsiuc consideră că lipsesc prea multe elemente pentru o eventuală acuzaţie. „Este greu să stabileşti o legătură anterioară între cei doi, iar dacă a dat banii înapoi imediat, e dificil de probat şi tentativa de mituire", ne-a declarat Domnica Carsiuc. Secretarul de stat s-a apărat: „Nici nu ştiu despre ce sumă e vorba. Consilierele mele s-au ocupat şi de returnarea banilor".

Contactată de „Adevărul", Oana Badea a susţinut că nu mai vrea să facă declaraţii pe marginea acestui subiect.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite