Mistreţii sunt mai protejaţi ca minorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist n-a fost arestat preventiv pentru trafic de minori, în timp ce trei bărbaţi au fost arestaţi pentru braconaj. Magistraţii Tribunalului Timiş au refuzat să-l aresteze pe agentul Vasile Drăgan, cercetat pentru trafic de minori. O soartă mai grea au avut trei vânători de mistreţi.

Refuzul judecătorilor de a elibera un mandat de arestare preventivă pe numele poliţistului a stârnit furia procurorilor. „Noi nu mergem în instanţă fără probe. Am făcut recurs.

Aştept să judece cazul minţi mai luminate”, a declarat procurorul Carmen Martinov, şeful Biroului Teritorial Timiş al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Abia pestre o săptămână, în 17 noimebrie, magistraţii Curţii de Apel Timişoara vor judeca recursul şi vor hotărî dacă poliţistul rămâne liber sau va fi arestat.

Anchetatorii au ajuns pe urmele lui Drăgan, după ce l-au arestat pe Ioan Firuţă, patronul barului Mad Max, din Timişoara. Firuţă este acuzat că se ocupa cu plasarea de tinere care practicau prostituţia, unele dintre ele minore, şi că era mână în mână cu poliţistul.

Mistreţii care arestează

Nu de acelaşi noroc au avut parte trei bărbaţi din zona Făgetului. Cornel Solcanu, de 29 ani, Ioan Tecuceanu, de 39 ani şi Ioan Mihoc, de 40 ani, toţi din comuna Dumbrava, au fost arestaţi preventiv în urmă cu trei săptămâni. Magistraţii Judecătoriei Făget nu au avut milă pentru bărbaţii acuzaţi de braconaj. Aceştia au fost prinşi de poliţişti cu trei porci mistreţi în portbagajul maşinilor.

„Animalele au fost vânate prin folosirea laţului în pădurea satului Bucovăţ”, a spus comisarul-şef Adrian Dumbravă, şeful Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice din  Poliţia Timiş. Oamenii legii susţin că probabil judecătorii au vrut să-i sperie astfel pe sătenii din zona Făgetului, care practică braconajul la scară largă. În ultimii ani, poliţiştii timişeni au prins peste 200 de braconieri, însă nici unul nu a fost arestat.

„Probabil că acum judecătorii au vrut să dea un exemplu cu arestarea celor trei. Asta deoarece braconajul cinegetic este o infracţiune des întâlnită în proximitatea Făgetului. E o zonă deluroasă şi cu multă pădure. Se vânează ilegal în special cerbi şi porci mistreţi”, a mai spus poliţistul.

Apărare pentru poliţist

Avocatul Carmen Ţăranu susţine că procurorii nu au probe împotriva poliţistului. „Singurul reproş este că poliţistul e prieten cu patronul localului, Ioan Firuţă. Acesta l-a rugat pe poliţist, ca între prieteni, să-l ajute să aducă două fete de la Baia Spriei cu maşina. Asta pentru că Firuţă nu avea permis de conducere.

În rest, nu există probe. I-au ascultat poliţistului telefoanele din februarie până în prezent. Însă nu există interceptări din care să rezulte că clientul meu se ocupă cu traficul de persoane”, a spus avocatul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite