Mistreţii din Valea Morii nu au ieşit în calea VIP-urilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turmele de mistreţi care trăiesc în apropierea comunei Dubova nu au ieşit în bătaia puştii duminică, la o partidă de vânătoare la care au participat unii dintre cei mai iscusiţi vânători

Turmele de mistreţi care trăiesc în apropierea comunei Dubova nu au ieşit în bătaia puştii duminică, la o partidă de vânătoare la care au participat unii dintre cei mai iscusiţi vânători din Mehedinţi.

Printre ei s-au aflat şi fostul şef al IPJ Mehedinţi, comisarul-şef Constantin Radoslav, viceprimarul comunei Dubova, Victor Palade, şi Virgil Şelaru, fratele preşedintelui Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AGVPS) din România, Neculai Şelaru.

Au fost în total 14 vânători. Aveau autorizaţie pentru împuşcarea şi recoltarea a cinci mistreţi, dar au fost nevoiţi să se întoarcă acasă cu raniţele goale. 

Veteranul grupului de vânători de pe fondul 2 al AJVPS Mehedinţi, Simeon Iovanovici, un bătrân de 68 de ani, cu privire ageră, a admis resemnat: „Eu vin pentru pasiune, nu pentru carne. Mai pun sângele în mişcare. Sunt zile când şi 25 de vânători nu prind nimic“.

Optimism doar la început

Toţi erau optimişti dimineaţa, când au plecat la drum. Urmele de mistreţi, proaspete pe zăpadă, arătau că zona are vânat din belşug. Numai că norocul nu este tot timpul numai de partea vânătorilor.

După orele prânzului, aceştia şi-au scos merindele din raniţe şi au început să înfulece în jurul focului, spunând poante pentru a uita de ghinionul care avea să se ţină după ei toată ziua.

Nu este timpul pierdut, pentru că sezonul de vânătoare la mistreţi se încheie  pe data de 15 februarie, iar cota de recoltă pe judeţ, pe cele 32 de fonduri de vânătoare, este de 150 de porci, după cum a precizat directorul AJVPS Mehedinţi, Nicolae Popa. ,

,Nu tot timpul pleci să împuşti. Vânătorii au timp până pe 15 februarie să recolteze cota de cinci mistreţi cât le-a mai rămas. Au avut o cotă de opt, dar au prins trei porci cu ceva timp în urmă“, a spus Popa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite