Misterul „taxei“ luate de Vîntu de la Ghiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ovidiu Vîntu a picat  în capcana unui flagrant filmat şi de camerele lui,  şi de camerele altora
Sorin Ovidiu Vîntu a picat în capcana unui flagrant filmat şi de camerele lui, şi de camerele altora

Sorin Ovidiu Vîntu trâmbiţa că birourile de la Realitatea TV sunt înţesate cu aparatură de ascultare de la SIE şi STS, dar a căzut în capcana flagrantului chiar la locul în care el indica „ploşniţele“

În dosarul în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu este judecat pentru şantaj pentru că i-ar fi cerut lui Sebastian Ghiţă 150.000 de euro sunt stenograme cu interceptări din care reiese că SOV ştia că locul faptei (sediul realitatea TV) este „înţesat" cu aparatură de interceptare audiovideo.

Discuţiile telefonice au avut loc cu o seară înainte şi chiar în dimineaţa zilei în care s-a făcut flagrantul. Discuţiile interceptate au fost între Vîntu şi Ion Ilie, omul lui de încredere din Consiliul de Administraţie de la Realitatea Media.

În ziua flagrantului, Vîntu a vorbit la telefon şi cu Sebastian Ghiţă. Cu ambii, SOV îşi îndemna interlocutorii să aibă grijă ce vorbesc, pentru că, spunea el, fiecare birou din sediul Realitatea TV avea ascunse camere video şi microfoane.

În aceste condiţii, întrebarea legitimă ar fi de ce a acceptat Vîntu să primească banii în urma şantajului reclamat de Ghiţă chiar acolo unde el se ştia strict monitorizat? Nici Vîntu şi nici Ghiţă nu au putut fi contactaţi ieri pentru a explica acest aspect al flagrantului.

Avertizarea „locotenentului" Ion

Chiar în ziua în care l-ar fi trimis pe „locotenentul" său Ion Ilie să ridice cei 150.000 de euro de la Sebastian Ghiţă, pe 20 aprilie 2011, Vîntu îl avertiza pe acesta să aibă grijă ce vorbeşte pentru că în sediul Realitatea TV STS-ul ar fi instalat tehnică de interceptare. Mai mult, Vîntu nu avea încredere în partenerul său Sebastian Ghiţă, ceea ce face şi mai greu de explicat flagrantul.

SOV: Mă gândeam să stai puţin deoparte, să nu facă vreo cheie puştiul ăsta (Sebastian Ghiţă).

Ion Ilie: Voi sta deoparte.

SOV: Să nu facă vreo cheie.

Ion Ilie: Da. Din punctul ăsta de vedere, voi sta deoparte.

SOV: Că nici nu ştii ce vorbeşti acolo, tu vorbeşti de mere, mixează vocea, scoate altceva, să stai puţin deoparte.

SOV: Vezi că şi-a instalat tehnică cu STS-ul, şi-a instalat tehnică în toate birourile de pe acolo.

Ion Ilie: Ştiu treaba asta.

SOV: Ai mare grijă!

Ion Ilie: Da, dar nu îl înţeleg. Pe cuvântul meu de onoare dacă eu îl înţeleg, dacă eu înţeleg ce este în mintea lui.

SOV: Nu este el problema, bătrâne. Ăia din spatele lui. El este o unealtă,
săracul. Pe bune! Chiar îmi este milă de el. Îmi este şi milă de copilul ăsta. El este o unealtă în mâna altora.

Ion Ilie: Aşa este. „Iubitule, acolo e plin de microfoane"

SOV: Mai departe, apropo de chestia asta, nu mai generaţi discuţii între voi acolo, de faţă cu salariaţii.

S. Ghiţă: Nici n-am avut, am greşit eu faţă de Enache o dată.

SOV: Când mai aveţi ceva de vorbit ieşiţi afară de acolo, acolo e plin de microfoane.

S. Ghiţă: L-am auzit pe Tatulici că tot spune el.

SOV: Iubitule, acolo este plin de microfoane, este monitorizare audiovideo în toate birourile.

S. Ghiţă: Prima aţi pus-o dumneavoastră cu alea, cu camerele alea video, alea de vorbit, videoconferinţa.

SOV: Aia-i altă mâncare de peşte, e oficială. În afară de asta, acolo şi-au pus şi SIE şi STS, nu SRI-ul, SIE şi STS au echipament audiovideo. Deci nu vorbiţi, nu vă mai certaţi în birouri. Vîntu, pus în gardă cu o zi înainte Sorin Ovidiu Vîntu a fost chiar avertizat că Sebastian Ghiţă îi pregătea ceva. Cu doar o zi înaintea flagrantului realizat de procurori, Cezar Ilie Ion l-a sunat pe Vîntu şi i-a spus că este sigur că i se pregăteşte ceva.

Ion Ilie: Bună seara!

SOV: Ura!

Ion Ilie: Am mai avut în seara asta o discuţie cu prietenul meu.

SOV: Da.

Ion Ilie: Îţi spun ce am simţit eu, nu trebuie neapărat să fie adevărat, dar ce-am simţit eu. Nu stă cuminte, sută la sută, nu stă cuminte, se ţine de prostii, îi zboară mintea la prostii.

"În afară de asta, acolo şi-au pus şi SIE şi STS, nu SRI-ul, SIE şi STS au echipament audiovideo. Deci nu vorbiţi, nu vă mai certaţi în birouri."
Sorin Ovidiu Vîntu discuţie cu Sebastian Ghiţă

Dosarul de şantaj


Potrivit procurorilor, în perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Cezar Ilie Ion l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă să le dea 150.000 de euro ori să accepte ruperea contractului de management a Realitatea TV cu scopul obţinerii injuste de beneficii materiale.

Procurorii susţin că Vîntu l-a ameninţat cu moartea pe Ghiţă, iar aceste ameninţări apar în stenogramele convorbirilor telefonice interceptate de autorităţi şi pe care Vîntu nu le-a contestat.

„Ca tine am îngropat prin dealurile de prin Moldova, duceam argintul industrial la italieni, îţi jur pe copiii mei că m-am gândit să îţi lichidez toată familia cu tine în frunte", se arată în rechizitoriu că i-ar fi spus Vîntu lui Ghiţă.
Prima instanţă l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vîntu la o pedeapsă de 6 luni de închisoare, dar omul de afaceri a contestat sentinţa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite